Porsche izvēlas interesantas krāsas, un katrai no tām ir savs stāsts (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Porsche automašīnas dažādās krāsās
Porsche automašīnas dažādās krāsās Foto: Porsche/TVNET kolāža

“Porsche” zīmolu jau no pirmsākumiem raksturo ne vien augstas veiktspējas automobiļi, bet arī to neparastās krāsas, turklāt nupat vācu sporta auto ražotājs paziņojis, ka papildina klāstu ar 160 jauniem toņiem.

Unikālās “Porsche” krāsas un to nosaukumi nav izvēlēti nejauši, un to tapšanā izmantota rūpīga izpēte.

“Daži cilvēki atceras dziesmas vai smaržas. Es atceros krāsas,” atklāj “Porsche” dizainere Daniela Miloševiča (Daniela Milošević), kas ikdienā Attīstības centrā Veisahā izstrādā jaunas automobiļu krāsas.

Neatkarīgi no tā, ar kādu jaunu projektu Daniela strādā šodien, to plašāka publika ieraudzīs vien pēc trim vai četriem gadiem. Katras krāsas radīšana iekļauj vairākus svarīgus soļus, tostarp divus gadus ilgu testēšanu saules gaismā. Tāpat, protams, krāsām pārbauda izturību pret uguni, jūras ūdeni un akmeņu triecieniem. Katru gadu “Porsche” izstrādā vidēji 12 jaunas krāsas, no kurām aptuveni četras nonāk ražošanā.

Lai gūtu iedvesmu, dizaineri pēta tendences ne tikai modē un industriālajā nozarē, bet arī arhitektūrā. Štutgartes kompānijai vienmēr ir bijusi svarīga zīmola vēsture, tāpēc arī to ņem vērā, radot krāsas. Tāpat tās pieskaņo auto raksturam, piemēram, jaunais, elektriskais “Taycan” pieejams mierīgākās, maigākās krāsās, kamēr “911 GT3” tās ir izteiksmīgākas un ekstrēmākas, gluži kā pats automobilis.

Piedāvājam jums stāstus par košākajām un izteiksmīgākajām no zīmola automobiļu krāsām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu