Nazarbajeva ģimene pirmo reizi komentē valstī notikušos protestus (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kādreizējā Kazahstānas prezidenta Nursultana Nazarbajeva jaunākā meita Alija Nazarbajeva komentējusi valstī šomēnes notikušos protestus, kuros iedzīvotāji protestējuši arī pret Nazarbajevu, tostarp nogāžot viņa pieminekli, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Alija Nazarbajeva savā “Instagram” kontā pateicās par atbalstu, ko viņas tēvs esot saņēmis no valsts iedzīvotājiem.

Tāpat viņa notikušos protestus nodēvēja par traģiskiem notikumiem, paužot viedokli, ka cilvēku bojāeja miera apstākļos neesot pareiza.

Protesti Kazahstānā sākās 2.janvārī un turpinājās aptuveni nedēļu.

Viens no protestētāju saukļiem bija “Šal, ket!” (“Vecais, ej prom!”), kas adresēts tieši Nazarbajevam.

Kazahstānā reti kurš šaubās, ka arī pēc aiziešanas no prezidenta amata 2019.gadā Nazarbajevs joprojām ir ietekmīgākais cilvēks Kazahstānā.

Pēc protestu sākuma tika paziņots par Nazarbajeva aiziešanu no Kazahstānas Drošības padomes vadītāja amata. Uzvirmoja baumas, ka Nazarbajevs un viņa ģimene pametusi Kazahstānu, tomēr šī informācija nav apstiprinājusies. Viņa preses pārstāvji apgalvo, ka Nazarbajevs joprojām atrodas Kazahstānā.

Ne Nazarbajevs, nedz viņa pārējās divas meitas nav komentējušas protestus. Neviens no ģimenes kopš protestu sākuma nav bijis redzams sabiedrībā.

Nazarbajeva vecākā meita Dariga Nazarbajeva, kas ir Kazahstānas parlamenta deputāte, vairs neierodas uz parlamenta sēdēm. Viņas preses dienests pavēstījis, ka viņa esot saslimusi ar Covid-19.

Nazarbajevs un viņa ģimene regulāri tiek apsūdzēti korupcijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu