Modes skate Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonā pret jūras piesārņojumu (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ar mērķi pievērst uzmanību ūdens piesārņojuma problēmām pasaules ūdeņu un īpaši Baltijas jūras kontekstā, ziedot jūras un saldūdens aizsardzībai 16. janvārī plkst 17:00 Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonā būs aplūkojama jauniešu modes skate ar nosaukumu “2SEA”, kuras noslēgumā iespējams pielaikot vai nopirkt 13 jūras tematikai veltītus tērpus.

Baltijas jūra ir ne vien Latvijas kultūras vērtība, bet arī viena no piesārņotākajām jūrām pasaulē un lai gan jau sen tiek runāts par nepieciešamu Eiropas Komisijas iesaisti jūras glābšanas taktikas īstenošanā, Baltijas jūras ekosistēmas sistēmas kronis vēl aizvien liecina par būtiskām problēmām.

Aizvien nerisinātās zvejas un pārzvejas problēmas, piesārņojuma problēmas un zilaļģu kaitējums jūras ekosistēmai ir viens no nedaudzajiem iemesliem modesskates nepieciešamībai, tādēļ sadarbībā ar Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonu jauniešu apvienība rīko projektu, kas aktualizē Baltijas jūras zivju dzīves stāvokļa apcerēšanu.

Foto: publicitātes

Ideja Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas (RDMV) skolēnam Jānim Norbertam Kraujam radās regulāri pastaigājoties gar Jūrmalas stāvkrastiem, jo topošo mākslinieku nepamet sajūta, ka piesārņojuma problēmas aizvien netiek mērķtiecīgi risinātas un jauniešiem jāatgādina tik elementāras lietas, kā jūras saudzēšana un plastmasas atkritumu savākšana.

Foto: publicitātes

Modes skates organizatori ir brīvprātīga jauniešu apvienība "2IVI", kas pārstāv jauniešus no dažādām Rīgas skolām ar mērķi iestāties par vides problemātiku. 4 menēšu garumā, radīti pašu šūti 13 tērpi ar nosaukumiem Aļge, Zilā asara, Sarkanā asara, Korallis, Venēra u.c. - katrs unikāls ar koncepciju, darbos caurvijot tīklveida materiālus un uzsverot tieši to, ka tīkli ir lielākais plastmasas piesārņojums ūdeņos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu