Valsts atteica, varbūt paps palīdzēs? Princis gatavs uz visu, lai gozētos karalienes jubilejā (8)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Velsas princis Čārlzs ar dēlu, princi Hariju mēģinot uzlabot attiecības un "salīgt mieru", sazinoties video zvanos. Vai princim Harijam izdosies pierunāt tēvu jebkādi ietekmēt esošo situāciju, kas nepieļauj apsardzi prinča ģimenei, lai atgrieztos mājās? Karalienes platīna jubileja ir vēsturisks pasākums, kur etiķete prasa visu ģimenes pārstāvju klātbūtni, un izskatās, ka hercogs ir gatavs uz visu, lai iznāktu uz pils balkona kopā ar pārējiem! Interesanti, ka vēl pirms kāda laika viņš to visu bija nosaucis par "zvērudārzu"!

Kā liecina neskaitāmās ziņas britu presē, princis Harijs uzņēmies iniciatīvu un bijis pirmais, kurš sazinājās ar savu tēvu, un viņam bijuši jau vairāki "patīkami videozvani". Tādā veidā tēvs un dēls cer uzlabot savstarpējās attiecības, kurās jau divus gadus valda liels saspringums. 

Izlīgšanas lielākais iemesls gan jau ir gaidāmā Elizabetes II valdīšanas platīna jubileja. Šāds notikums ir vienreiz mūžā un visā monarhu vēsturē, tāpēc vēlama ir visu ģimenes pārstāvju klātbūtne šajā mirklī. 

Harijs sazinājies ar tēvu pēc tam, kad viņš paziņoja, ka viņam atteikta policijas apsardze un tas viņam ar ģimeni neļaujot atgriezties Apvienotajā Karalistē. Princis Harijs draudēja iesūdzēt tiesā Iekšlietu ministriju par tās atteikšanos nodrošināt drošību viņa ģimenei plānoto vizīšu laikā Lielbritānijā. Viņš ir piedāvājis pats samaksāt par apsardzību, taču viņa piedāvājums ir ticis noraidīts.

Paziņojumā presei prinča Harija juridiskais pārstāvis sacīja: “Saseksas hercogs un hercogiene personīgi finansē privātu apsardzes komandu savai ģimenei, tomēr šī drošība nevar aizstāt nepieciešamo policijas aizsardzību. Ja šādas aizsardzības nav, princis Harijs un viņa ģimene nevar atgriezties mājās."

Juridiskais pārstāvis sacīja, ka hercogs ir “mantojis drošības risku piedzimstot”, un norādīja, ka viņa ģimene pēdējos gados ir bijusi pakļauta “labi dokumentētiem neonacistu un ekstrēmistu draudiem”. 

Karaļnama eksperti prognozē, ka 37 gadus vecais princis tomēr atgriezīsies Lielbritānijā uz karalienes jubileju jūnijā. Tomēr nav skaidrs, vai Harijs lidos viens vai kopā ar ģimeni – sievu Meganu, dēlu Ārčiju un jaundzimušo meitu Lilibetu.

Bekingemas pils jau oficiāli paziņoja:  “Princis Čārlzs sapņo redzēt mazo Lilibetu un mazdēlu Ārčiju. Tāpēc 2021. gada decembrī topošais karalis nosūtījis oficiālu ielūgumu."

Kāds avots laikrakstam "The Sun" pastāstīja: “Harija un Čārlza attiecībās ir noticis neliels atkusnis. Viņiem ir daudz labākas attiecības, un viņi sazinās, izmantojot tērzēšanas un videozvanus. Ir sajūta, ka Harijs arvien vairāk vēlas būt tuvāk savai ģimenei."

Kā izteikusies Velsas prinča sieva Kamilla Pārkere-Boulza, Čārlzs esot ļoti emocionāls un mīlošs vectēvs. Piemēram, kad princis satiek mazbērnus, pirms gulētiešanas viņš lasa nodaļas no "Harija Potera", par ko bērni dievina savu vectēvu. 

Princis Harijs iepriekš publiski bija izteicies par savu tēvu, kas gaužām aizvainojis princi Čārlzu. Podkāstā "Armchair Expert" viņš sacīja, ka viņa tēvs, Velsas princis Čārlzs, visu dzīvi ir cietis viņa audzināšanas manieru dēļ. "Viņš pret mani izturējās tā, kā reiz pret viņu izturējās, un tās ir ģenētiskās sāpes jeb mantotās ciešanas," izsakās princis. "Es pārcēlos uz Kaliforniju, lai pārtrauktu šo sāpju ciklu."

Hercogs karalisko dzīvi nosauca par sajaukumu starp filmu "Trūmena šovs" un atrašanos zooloģiskajā dārzā, piebilstot, ka viņš no tās izstājās pagājušajā gadā, lai ģimenes un savas garīgās veselības jomu izvirzītu pirmajā vietā!"

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu