Dauningstrīta atzīst, ka Džonsons mājsēdes laikā telpās svinējis dzimšanas dienu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona birojs atzinis, ka premjeram oficiālajā Dauningstrītas rezidencē pirmās mājsēdes laikā bijušas dzimšanas dienas svinības.

Izskanot apsūdzībām, ka 30 cilvēki sapulcējušies uz kopīgu kūkas baudīšanu par spīti sociālo pasākumu ierobežojumiem telpās, Dauningstrīta atzinusi, ka darbinieki pēc sanāksmes uz īsu brīdi sapulcējušies Kabineta telpā.

Premjera sieva Kerija Džonsone 2020.gada 19.jūnija pēcpusdienā organizējusi pārsteiguma svinības, vēstīja telekanāls ITV.

"Darbinieku grupa, kas todien strādāja Dauningstrītas desmitajā numurā, pēc sanāksmes uz īsu brīdi sapulcējās Kabineta telpā, lai novēlētu premjerministram laimes dzimšanas dienā. Viņš tur bija mazāk par desmit minūtēm," apliecināja Dauningstrītas pārstāve sakariem ar presi.

Vēlāk tovakar ģimenes draugi uzņemti augšējā stāvā, lai premjera oficiālajā rezidencē turpinātu svinēt viņa 56.dzimšanas dienu, vēstīja ITV.

Dauningstrīta norādīja: "Tas ir pilnīgi nepatiesi. Atbilstoši tā laika noteikumiem premjerministrs tovakar ārpusē uzņēma nelielu skaitu ģimenes locekļu."

Atbilstoši tobrīd spēkā esošajiem mājsēdes noteikumiem saviesīgas sanākšanas telpās bija aizliegtas, bet atvieglotie noteikumi paredzēja, ka ārpus telpām var pulcēties ne vairāk kā seši cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu