Pedagogus un vecākus aicina izglītoties par drošību internetā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images

"eTwinning" Nacionālais atbalsta dienests aicina pedagogus, izglītības iestāžu vadību, atbalsta personālu un vecākus piedalīties bezmaksas vebinārā "Viedierīces un drošība internetā caur pedagoga skata prizmu".

Vebināra mērķis ir palīdzēt pedagogiem un vecākiem saskatīt riskus, problēmas un risinājumus ikdienas dzīvē, kurā dominē internets un viedierīces, kā arī palīdzēt bērniem orientēties medijpratībā, sniegt padomus interneta lietošanā un rosināt jēgpilnu interneta lietošanu.

Vebinārā tiks apskatīti tādi jautājumi kā sociālo tīklu ietekme uz bērnu vai jauniešu ikdienu, sadarbības un komunikācijas rīki, komunikācija tiešsaistē, jēgpilna interneta lietošana, medijpratība, drošība internetā, privātums un citi.

Pasākumu vadīs "eTwinning" vēstniece un Drošāka interneta vēstnese, Krišjāņa Valdemāra Ainažu pamatskolas skolotāja Ineta Lielkalne.

Vebinārs norisināsies 9.februārī plkst.18, un tas tiks straumēts Latvijas "eTwinning" "Facebook" lapā.

Savukārt 15.februārī plkst.18 notiks vebinārs par saziņas nolūkiem internetā, kura laikā skolotāji analizēs un mācīsies atpazīt dažādus saziņas nolūkus, pilnveidojot izpratni par drošu rīcību daudzveidīgās situācijās.

Nodarbības dalībniekiem būs iespēja pilnveidot gan kritisko domāšanu, digitālo pratību un medijpratību, gan stiprināt pedagoģisko kompetenci mediju izglītībā.

Pasākumu vadīs "drossinternets.lv" izglītības darba vadītāja, mediju izglītības eksperte Liene Valdmane, un arī tas tiks straumēts Latvijas "eTwinning" "Facebook" lapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu