Pēc divu policistu slepkavības Vācijas policija vēršas pret naida runu internetā (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc divu jaunu policistu slepkavības izmeklētāji Vācijā identificējuši 399 gadījumus, kad internetā kūdīts uz naidu un vardarbību, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

102 ieraksti ir krimināla rakstura un līdz šim identificēti 15 aizdomās turamie, paziņoja Reinzemes-Pfalcas iekšlietu ministrs.

31.janvārī no rīta Reinzemes-Pfalcas federālās zemes Ulmetes ciemā tika nošauta 24 gadus veca policiste un 29 gadus vecs policists, kad viņi uz lauku ceļa apturēja kādu automobili.

Policisti paspēja paziņot pa rāciju, ka ir apturējuši automobili un atraduši beigtu medījumu tā bagāžniekā, bet tad atskanēja šāvieni un sakari pārtrūka.

Apmēram 12 stundas pēc šīs dubultslepkavības policija aizturēja divus vīriešus. Viņi apsūdzēti slepkavībā un malumedniecībā.

Pēc policistu slepkavības policija sāka īpašu izmeklēšana par kūdīšanu uz naidu internetā.

Pagājušajā nedēļā Reinzemes-Pfalcas federālajā zemē tika aizturēts 55 gadus vecs vīrietis par internetā publiskotiem aicinājumiem uz vardarbību pret policistiem.

Aizturētais savā publiskajā profilā sociālajā tīklā "Facebook" publicējis divus video, kuros devis norādījumus, kā aizvilināt policistus uz zemes ceļiem, lai uzbruktu viņiem ar ieročiem.

Izmeklētāji paziņoja, ka gūti pierādījumi, ka vīrietis pieder pie grupējuma "Reiha pilsoņi", kas noraida mūsdienu vācu valsts leģitimitāti un demokrātisko iekārtu. Šis grupējums tiek asociēts ar labējiem ekstrēmistiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu