Pret Krievijas ieslodzīto tiesību aktīvistu tiekot gatavots atentāts (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pret Krievijas ieslodzīto tiesību aktīvistu projekta “Gulagu.net” dibinātāju Vladimiru Osečkinu tiekot gatavots atentāts, apgalvo projekta pārstāvji.

Atentāta veikšanai paredzēts piesaistīt Ziemeļkaukāza izcelsmes cilvēkus, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Informāciju par uzbrukuma gatavošanu “Gulagu.net” ieguvis no diviem dažādiem informācijas avotiem.

Viens no avotiem apgalvo, ka vārdā nenosaukti spēki Maskavā mēģinot savervēt slepkavības izpildītājus starp čečenu emigrantiem Krievijas galvaspilsētā.

Kā pavēstīja avots, par Osečkina nogalināšanu tiekot piedāvāta 100 000 eiro atlīdzība.

Osečkina nogalināšanu varētu tikt mēģināt pasniegt kā sadzīvisku konfliktu uz ielas.

Savukārt otrs avots apgalvo, ka Osečkina slepkavību plānojot Krievijas Federālais Drošības dienests un Federālais sodu izpildes dienests (FSIN), kas jau esot sameklējis iespējamos izpildītājus.

Šis avots apgalvo, ka Osečkinu paredzēts likvidēt jau tuvākajā laikā.

Osečkins ir pametis Krieviju un šobrīd uzturas Francijā.

Komentējot informāciju par pret viņu plānoto atentātu viņš norādījis, ka savu rīcību, publiskojot pierādījumus ieslodzīto spīdzināšanai Krievijas cietumos, viņš uzskata par pareizu un no draudiem nebaidās.

Pagājušā gada rudenī “Gulagu.net” sāka publiskot video materiālus, kas atklāj plaši izplatītu ieslodzīto spīdzināšanu un pazemošanu Krievijas ieslodzījuma vietās.

Videomateriālus “Gulagu.net” nodeva programmētājs Sergejs Saveļjevs, kurš pēc notikušā pameta Krieviju un lūdza patvērumu Francijā.

Projekts “Gulagu.net” specializējās ieslodzīto cilvēktiesību aizsardzībā un vāc materiālus par nelikumīgām darbībām Krievijas ieslodzījuma vietās.

Pagājušā gada vasarā “Gulagu.net” paziņoja, ka projekts pārtrauc savu darbību Krievijā un izved visus darbiniekus no valsts, bažījoties par viņu drošību. Tomēr projekta autori uzsvēra, ka “Gulagu.net” darbību turpinās.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu