Krievijas ieslodzīto aktīvists apsūdz varas iestādes centienos viņu apklusināt (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas ieslodzīto cilvēktiesību aizsardzības organizācijas “Gulagu.net” dibinātājs Vladimirs Osečkins apsūdzējis Krievijas varas iestādes centienos viņu apklusināt, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Šādu paziņojumu viņš izplatījis sociālajā tīklā “Telegram” pēc tam, kad naktī uz otrdienu no sociālā tīkla “Facebook” pazudis viņa konts.

Osečkins apgalvo, ka viņa "Facebook” konts slēgts bez brīdinājuma, un izsaka pieņēmumu, kas tas noticis Krievijas specdienestu aktivitāšu rezultātā.

Osečkinam “Facebook” bija 4999 draugi un vairāk nekā 12 000 sekotāju. Savu kontu viņš izmantojis arī kā platformu, lai sazinātos ar preses pārstāvjiem.

Oktobra sākumā “Gulagu.net” rīcībā nonāca videoarhīvs, kas atklāj plaši izplatītu ieslodzīto spīdzināšanu un pazemošanu Krievijas ieslodzījuma vietās.

Videomateriālus “Gulagu.net” nodeva programmētājs Sergejs Saveļjevs, kurš pēc notikušā pameta Krieviju un lūdza patvērumu Francijā. Saveļjevu Krievijas varas iestādes izsludinājušas meklēšanā.

Projekts “Gulagu.net” specializējās ieslodzīto cilvēktiesību aizsardzībā un vāc materiālus par nelikumīgām darbībām Krievijas ieslodzījuma vietās.

Šā gada vasarā “Gulagu.net” paziņoja, ka projekts pārtrauc savu darbību Krievijā un izved visus darbiniekus no valsts, bažījoties par viņu drošību. Tomēr projekta autori uzsvēra, ka “Gulagu.net” darbību turpinās.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu