Apglabāti bez galvas. Britu arheologi atrod seno romiešu skeletus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: https://www.hs2.org.uk/

Lielbritānijā jau kādu laiku tiek realizēts ātrgaitas vilcienu sistēmas izbūves projekts “HS2”, tā ietvaros nodrošinot mūsdienīgu un efektīvu vilcienu satiksmi visas valsts ietvaros. Projekta gaitā notiek arī vērienīgi rakšanas darbi, kuru uzraudzībai piesaistīti arheologi, lai novērtētu un saglabātu vēsturiskos artefaktus, kas tiktu atrasti darbu laikā.

Jaunākais atradums – senas romiešu pilsētas artefakti Flītmārstonas viduslaiku ciematā aptuveni stundas braucienā no Oksfordas.

Foto: https://www.hs2.org.uk/

Arheologi atrada 1200 zelta monētas un secināja, ka tā varētu būt bijusi sena tirgošanās vieta.

Vēl tika atrastas arī karotes, keramika un cilvēku skeleti bez galvām. Taču, kā liecina informācija, kas publicēta vietnē “Live Science”, nav zināms, kādos apstākļos šie cilvēki ir miruši.

Lielbritānijā līdz šim atrasts neparasti liels skaits ar senajām romiešu apbedījumu vietām, kurās glabāti cilvēku skeleti bez galvas.

Foto: https://www.hs2.org.uk/

Eksperti min, ka daži no tiem bijuši bērni, un lēš, ka galvas atdalīšana no ķermeņa ir bijusi daļa no apbedīšanas rituāla.

Foto: https://www.hs2.org.uk/

Iespējams, tā tika izpildīts sods par noziegumu, nocirsto galvu novietojot tālāk no ķermeņa, lai mirušais nevajātu dzīvos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu