Džolija uzstājas ar emocionālu runu par vardarbību pret sievietēm (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Andželīna Džolija uzstājusies ar emocionālu runu ASV politiķiem, lai rosinātu atjaunot likumu "Vardarbība pret sievietēm" pēc tam, kad tas politiskās opozīcijas dēļ zaudēja savu spēku.

"Stāvot šeit, mūsu nācijas varas centrā, es varu domāt tikai par ikvienu, kuru sistēma pret pāridarītāju nespēja aizstāvēt. Iemesls, kāpēc daudziem cilvēkiem ir grūti pārtraukt aizskarošas situācijas, ir tas, ka pāridarītāji ir likuši viņiem justies nevērtīgiem," publiskajā runā izsakās Andželīna Džolija. "Kad ir klusums no Kongresa, kas ir pārāk aizņemts, lai pēc desmit gadiem atjaunotu likumu par vardarbību pret sievietēm, liekas, šī nevērības sajūta izplatās."

Foto: Reuters/ScanPix
Foto: Reuters/ScanPix
Foto: Reuters/ScanPix
Foto: Reuters/ScanPix

Likumu 1990. gadā ieviesa pašreizējais prezidents Džo Baidens, un tā mērķis bija samazināt vardarbību pret sievietēm un uzlabot tās apkarošanu.

Pēdējo reizi likums tika atjaunots tikai 2013. gadā, taču tam tika atļauts zaudēt spēku pēc tam, kad republikāņi atļāva cilvēkiem, kas notiesāti par vajāšanu/izsekošanu, glabāt ieročus. 

"Cīņai pret vardarbību ģimenē, seksuālu uzbrukumu, vardarbību randiņos un sievietes vajāšanu nevajadzētu būt demokrātijas vai republikāņu jautājumam. Tas ir taisnīguma un līdzjūtības jautājums. Esmu pateicīgs, ka šis kritiskais abu partiju likumprojekts virzās uz priekšu, un es ceru, ka Kongress to nekavējoties nogādās uz mana galda," šo situāciju publiski komentēja Džo Baidens.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu