Kanādas policijai izdevies pilnībā atbrīvot no protestētājiem tiltu uz robežas ar ASV (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Kanādas policijai svētdien izdevies pilnībā atbrīvot no tā dēvētās "Brīvības kolonnas" protestētājiem tiltu "Ambassador" uz robežas ar ASV, kas savieno Vindzoru Kanādā ar ASV pilsētu Detroitu, un tuvākajā laikā tas atkal tiks atvērts satiksmei.

Protesta akcija kopš nedēļas sākumā bija paralizējusi autodaļu un citu produktu piegādes pāri abu valstu robežai, līdz Kanādas tiesa piektdien pieprasīja protestētājiem tiltu nekavējoties atstāt.

Policija sestdienas rītā sāka tiltu atbrīvot, un daļa akcijas dalībnieku devās projām labprātīgi, bet vietā ieradās jauni protestētāji, taču līdz svētdienas rītam uz tilta bija palikuši tikai daži desmiti cilvēku.

Kā tagad paziņojusi policija, vairāki protestētāji un viņu transportlīdzekļi aizturēti un tilts pilnībā atbrīvots.

ASV Baltais nams atzinīgi novērtējis Kanādas tiesībsargājošo iestāžu izlēmīgo rīcību, norādot, ka abu valstu amatpersonas jau pārrunājušas protestu nodarīto kaitējumu un nepieciešamību veikt steidzamus iedarbīgus pasākumus, lai novērstu turpmākās iespējamās blokādes.

Demonstrācijas Kanādā sākās janvāra beigās kā protesta akcija pret valdības lēmumu obligāto vakcināciju attiecināt uz kravas automašīnu vadītājiem, kas veic pārrobežu pārvadājumus, bet strauji pārauga plašākā kustībā pret Covid-19 ierobežojumiem un premjerministra Džastina Trudo valdību.

Šie protesti arī izprovocējuši līdzīgas demonstrācijas Francijā, Jaunzēlandē un citās valstīs.

Minēto tiltu izmanto vairāk nekā 40 000 cilvēku dienā, kā arī kravas automašīnas, kuras pārvadā preces vidēji 323 miljonu ASV dolāru vērtībā, kas atbilst apmēram ceturtdaļai no Kanādas-ASV tirdzniecības apjoma.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu