Princis Čārlzs plāno īsāku un lētāku kronēšanu. Mūsdienas vai monarhijas gals? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Kronēšanas ceremonija, kas notiks gadu pēc tam, kad Velsas princis Čārlzs (73) kļūs par Anglijas karali un viņa sievai, hercogienei Kamillai tiks karalienes tituls, šoreiz tiek plānota pavisam atšķirīga no karalienes Elizabetes II kronēšanas 1953. gadā.

Velsas princis Čārlzs izteicies, ka plāno "īsāku un lētāku" kronēšanas ceremoniju.

Kāds avots laikrakstam "The Mail On Sunday" sacījis: "Tā (ceremonija) būs īsāka, ātrāka, mazāka, lētāka un vairāk pārstāvēs dažādas kopienas grupas un reliģiskās ticības. Es nebūtu pārsteigts, ja pēc tam uz Bekingemas pils balkona ieraudzītu tikai Čārlzu, Kamillu, hercogieni Katrīnu, princi Viljamu un viņu bērnus."

Ceremonija ar kodēto nosaukumu "Operation Golden Orb" notiks Vestminsteras abatijā viena gada laikā pēc Čārlza oficiālās kļūšanas par Lielbritānijas karali. Ceremonijā ir paredzēts, ka Čārlzs un sieva Kamilla tiks kronēti blakus.

Kā vēsta "Mail on Sunday", Čārlza kronēšana tiek mainīta, lai "atspoguļotu mūsdienu Lielbritāniju", taču tā notiks kā anglikāņu dievkalpojums ar karaļa szvērestu, kas netiks mainīts.

Čārlzs vēlas, lai viņa kronēšana būtu daudz lētāka nekā viņa mātes ceremonija, kas izmaksāja 1,8 miljonus eiro (55 miljoni eiro mūsdienās). Velsas princis uzsver, ka kronēšanas izmaksas sedz nodokļu maksātāji, tāpēc viņš vēlas, lai tas nebūtu dārgi.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Tiks saīsināts arī ceremonijas ilgums  - karalienes kronācijas ceremonijas laiks ilga vairāk nekā trīs stundas, bet Čārlzam tā būs uz pusi īsāka. Arī dalībnieku skaits būs mazāks -  karalienei bija 8251 liecinieks, bet Čārlza maksimālais dalībnieku skaits būs 2000.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu