Tiesa cietumā sāk izskatīt jaunu lietu pret Navaļniju (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Maskavas Ļefortovas tiesa otrdien izbraukuma sēdē sāka izskatīt lietu pret ieslodzīto Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, kurš tiek apsūdzēts krāpniecībā un necieņas izrādīšanā tiesai. Lietas izskatīšana notiek tiesas izbraukuma sēdē labošanas darbu kolonijā Nr.2 Vladimiras apgabala pilsētā Pokrovā, kur šobrīd atrodas Navaļnijs, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Kā teikts Navaļnija lietas kartītē Ļefortovas tiesas tīmekļa vietnē, viņam tiek inkriminētas četras krāpšanas un divas necieņas izrādīšanas epizodes.

Lieta par krāpniecību pret Navaļniju tika ierosināta 2020.gada beigās. Krievijas Izmeklēšanas komiteja toreiz paziņoja, ka Navaļnijs esot personīgām vajadzībām tērējis naudu, ko viņa dibinātās organizācijas saņēmušas ziedojumos darbības nodrošināšanai.

Savukārt lieta par necieņas izrādīšanu tiesai tika ierosināta 2021.gada maijā pēc tam, kad Navaļnijs tika tiesāts par Otrā pasaules kara veterāna apvainošanu.

Vēlāk krāpšanas un necieņas lietas tika apvienotas vienā.

Foto: EPA/Scanpix

Ja Navaļnijs tiks atzīts par vainīgu, viņam var draudēt pat 10-15 gadus ilgs cietumsods. Navaļnija advokāti iepriekš arī neizslēdza, ka tiesas procesa laikā esošās lietas ietvaros Navaļnijam varētu tikt izvirzītas jaunas apsūdzības.

Tiesas sēdei kolonijā ļauts sekot līdzi arī žurnālistiem. Viņi uzturēsies atsevišķā telpā un sekos līdzi notikumiem tiesas zālē ar televizora starpniecību.

Otrdien Pokrovas kolonijas teritorijā tika ielaista arī Alekseja Navaļnija sieva Jūlija. Viņa pirmdien pieprasīja, lai viņai ļauj būt klāt tiesas sēdē.

“Paklausieties, jūs, gļēvuļi un nelieši! Tiesas sēde ir atvērta, bet es esmu Alekseja sieva. [..] Man ir visas tiesības atrasties tiesas zālē un skatīties acīs tai jūsu ”tiesai”,” pirmdien sociālajā tīklā “Instagram” rakstīja Navaļnija.

Kā ziņots, Navaļnins pērnā gada 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur viņš vairāk nekā četrus mēnešus ārstējās pēc Krievijā notikušās saindēšanas ar ķīmisko ieroci "Novičok".

Pagājušā gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs reāls cietumsods, aizstājot iepriekš piespriesto nosacīto cietumsodu.

Nosacīts cietumsods Navaļnijam tika piespriests apsūdzības par krāpšanu un uzņēmuma "Yves Rocher" līdzekļu izlaupīšanu.

Navaļnijs un viņa atbalstītāji uzskata, ka šī lieta tika safabricēta, lai izdarītu spiedienu uz opozīcijas līderi un viņu apklusinātu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu