“Rīgas nami” valdes priekšsēdētāja Vineta Verika atkāpusies no amata

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Vineta Verika.
SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Vineta Verika. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Rīgas nami” (RN) valdes priekšsēdētāja Vineta Verika otrdien, 15. februārī, paziņojusi par atkāpšanos no amata, portālu TVNET informēja Rīgas domes (RD) pārstāve Edīte Matuseviča.

Kā skaidroja RD pārstāve, RN dalībnieku sapulce 15. februārī pieņēma Verikas paziņojumu un pagaidu valdes priekšsēdētājas amatā iecēla SIA “Rīgas pilsētbūvnieks” valdes priekšsēdētāju Ingu Cerbuli. Kopš šī gada 27. janvāra RN pagaidu valdes loceklis ir Rīgas domes Finanšu departamenta direktors Uldis Rakstiņš.

Vineta Verika RN valdes priekšsēdētājas amatā bijusi kopš 2012. gada.

“Viss sasniegtais galvenokārt ir komandas nopelns. Vēlos izteikt viņiem vislielāko pateicību par izturību, mērķtiecību un uzsvērt to, ka lepojos šos gadus plecu pie pleca strādāt ar tik intelektuāli augstvērtīgu kolektīvu, kas spējis realizēt augstas kvalitātes projektus un izcilus notikumus Rīgā,” norāda Verika.

SIA “Rīgas nami” pārstāvis Kristaps Pētersons uzskaitīja arī visas lietas, kas paveiktas Verikas darbības laikā, piemēram, kopš Verikas stāšanās amatā 2012. gadā, sasniegts 96% telpu nomas aizpildījums, kā arī uzņēmums pērn ieguvis bronzas kategoriju Ilgtspējas indeksā. Ar jauna nomnieka iesaisti un finansējumu ir atjaunots 13.gadsimta vēsturisko ēku komplekss – viesnīca Konventa sēta. Nomnieka ieguldījums ir novērtēts ar 3. vietu skatē “Gada labākā būve Latvijā 2020” nominācijā – pārbūve. SIA “Rīgas nami” pārvaldītais kinoteātris “Splendid Palace” pērn saņēma Starptautiskās asociācijas “Europa Cinemas” balvu par labāko kino programmu, kas atspoguļojas kino apmeklētāju skaita dubultošanā un zīmola atpazīstamības veicināšanā.

Kā nozīmīgu Verika izceļ arī pasākumu centra “Melngalvju nams” vēsturiskās ekspozīcijas atjaunošanu, par ko saņemta starptautisko partneru atzinība, kā arī Latvijas lielākā pasākumu centra “Kongresu nams” (Kronvalda koncertzāles) - atjaunošanas projektu.

SIA „Rīgas nami” pārstāvis uzsver, ka Covid-19 pandēmijas dēļ 2021. gadā sniegts nomas maksas atbalsts 37 nomniekiem, kas kopumā uzņēmumam radījis vairāk nekā vienu miljonu eiro lielus zaudējumus. Tāpat Kronvalda koncertzāles projekta apturēšana uzņēmumam izmaksājusi 1,1 miljonu eiro. "Diemžēl no kapitālsabiedrības neatkarīgu iemeslu dēļ, nav bijis iespējams realizēt plānotos uzņēmuma finanšu mērķus," vēsta Pētersons.

SIA „Rīgas nami” ir Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrība, kas dibināta 1989. gadā. Tās galvenie darbības virzieni ir Rīgas vēsturisko īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un apsaimniekošana, kā arī kultūras pasākumu nodrošināšana pasākumu centros Melngalvju namā, kinoteātrī "Splendid Palace" un Rīgas Kongresu namā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu