Kleopatrai vīns, karalienei džins jeb kādus dzērienus baudīja karaliskās ģimenēs

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Arī galmā šad tad tiek saskandinātas glāzes ne tikai oficiālās pieņemšanās, bet arī atpūšoties privāti. Uzzini, kāda bija karaļu, imperatoru un valdnieku gaume attiecībā uz alkoholiskajiem dzērieniem!

Ēģiptes valdniece Kleopatra cieņā turēja vīnu

Daiļā Ēģiptes valdniece vīnu cieņā turēja tik ļoti, ka regulāri arī gāja vīna vannā. Vīns dara gan tavu dvēseli, gan miesu daiļu - tā uzskatīja Kleopatra. 

Foto: AP/Scanpix

Napoleons Bonaparts

Napoleonam ir kāds teiciens, kas izsaka visu par viņa mīlestību pret sarkanvīnu: "Ticiet man, nekas nedara nākotni tik rožainu kā glāze laba Chambertin vīna!"

Foto: AFP/SCANPIX

Karaliene Viktorija - iesals ar viskiju

Lai gan vairums cilvēku, pagaršojot viskija un iesala kokteili, to atzītu par pretīgu,   karalienei Viktorijai tas garšoja. Vēl karaliene labprāt baudīja alu - runā, ka viņa varēja dienā izdzert līdz pat 8 pintēm alus, raksta Dailymail.com.

Foto: AFP/SCANPIX

Imperatore Katrīna Lielā un krievu stauts

Kad Lielbritānija sāka eksportēt alu uz Krievijas impēriju, to Pētera Lielā laikā sāka dzert arī galmā. Tiesa, krieviem to patika stiprināt līdz pat padsmitiem grādu. Jā, lai gan šķiet, ka Katrīnai Lielajai piestāvētu dzert šampanieti vai krievu tradicionālo vodku, viņa deva priekšroku krievu impērijas stautam - tumšam, rūgtam alum, raksta BBC. 

Foto: Wikipedia

Karaliene Elizabete un džins

Lielbritānijas karalienei Elizabetei II ir tradīcija ir pirms lenča izdzert glāzi džina ar toniku un aperitīvu «Dubonnet», kam pievienots ledus kubiciņš un citrona šķēlīte. Tas nemaz nav slikti kuņģa darbības uzlabošanai! 

Foto: REUTERES/Scanpix

Princis Filips un alus

Pat smalkā pieņemšanā, kur tiek degustēti dārgi un izsmalcināti vīni, princis Filips vienmēr  lūdzis atnest skārdeni ar viņa iemīļotāko alu "Boddingtons".

Foto: Reuters/ScanPix

Princese Diāna un persiku Bellinī

Princese Diāna bija kokteiļu cienītāja, bet visbiežāk viņa', sabiedrībā izejot, pasūtīja kokteili "Persiku Bellini", raksta Dailymail.co.uk.  Tā garša ir tikpat maiga un sievišķīga kā princese Diāna. 

Kokteiļa recepte:

• 35 grami persiku biezeņa

• 1/4 shot glāzes persiku liķiera

• 1/4 shot glāze svaigi spiestas citronu sulas

• šampanietis

• persiku šķēlītes dekorēšanai

Pirmās trīs sastāvdaļas ielej saldētavā turētā glāzē un pārlej ar šampanieti.

Foto: Reuters/ScanPix

Princis Čārlzs un viskijs

Princis Čārlzs, kā jau kungam viņa vecumā pienākas, ir iecienījis tīru mantu - skotu viskiju, kas nāk no Aislejas -  "Laphroaig".

Kembridžas hercogi

Kembridžas hercogs, princis Viljams ir vīna kultūras mīļotājs, kamēr hercogiene Ketrīna dod priekšroku "Jack Daniel" viskijam, raksta "Telegraph".

Tomēr ir kāds kokteilis, ko abi regulāri pasūta, ja dodas atpūsties un izklaidēties. Tā nosaukums ir "Crack Baby", un tā sastāvā ir augļu sula, vodka un šampanietis.

Foto: REUTERES/Scanpix

Princis Harijs un nu jau atturībnieks

Kopš tapa zināms par prinča Harija sievas, hercogienes Meganas grūtniecību, Harijs ir atteicies no alkohola lietošanas. Bet, ja atskatās pagātnē, princim garšoja rums un viskijs. 

Foto: REUTERES/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu