Kāpēc to pirkām? 3 interjera preces, kuru iegādi bieži nākas nožēlot

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Mājas pārkārtošana ir laba un prātam veselīga nodarbe – pat nelielas pārmaiņas var ietekmēt visu mājokļa interjeru kopumā, tāpēc reizēm neliela dekoru nomaiņa ir vēlama. Tomēr ne visi veikalos nopērkamie priekšmeti ir interjeram piešķir “odziņu” pozitīvā izteiksmē, dažkārt tieši pretēji – padara to klišejisku vai pat vizuāli traucē.

Sienas dekori ar salkaniem uzrakstiem

Mūsdienu tendences teju vai paģēr, ka katram mājās ir jābūt vismaz vienam sienas dekoram ar kādu muļķīgi banālu frāzi. Šobrīd ārkārtīgi populāras ir kļuvušas gleznas ar dažādiem citātiem, fotorāmji ar meitenīgiem uzrakstiem vai pat burtu tāfeles un individuāli nopērkami burti, no kuriem ir iespējams salikt sev tīkamu tekstu. Tomēr šie interjera priekšmeti no modes iziet ātrāk nekā ir tajā ienākuši, beigu beigās kļūstot par nekam nederīgu krāmu, par kuru ir lieki iztērēta nauda. Centies atturēties no šādu priekšmetu iegādes un to vietā lūko pēc kvalitatīviem mākslas darbiem, kas arī pēc vairākiem gadiem būs vērtīgi gan naudas izteiksmē, gan arī emocionālā.

Foto: Unsplash

Lētas vīna glāzes

Vīna glāzes katrā mājā ir nozīmīgs priekšmets – tas ir svarīgs elements, kas noderēs romantiskiem vakariem vai ballītēm. Veikalu plauktos ir pieejamas visdažādākās vīna glāzes – sākot ar lētām un vienkāršām, beidzot ar elegantām un veclaicīgām vai arī moderni stilizētām. Tomēr lētas glāzes mēdz plīst daudz ātrāk – tās bieži vien neiztur sesijas trauku mašīnā vai arī tām nolūst kājiņa ballītes brīdī, kas nozīmē, ka to dzīves ilgums nereti nav mērāms gados, bet gan mēnešos vai pat nedēļās un dienās. Tā vietā, lai iegādātos sešu glāžu komplektu, lūko pēc individuāli nopērkamām un kvalitatīvām glāzēm.

Foto: Unsplash

Pārāk ekstravaganti interjera priekšmeti

Jāteic, ka ekstravaganti interjera priekšmeti ir labākais veids, kā piešķirt mājoklim dinamiku un padarīt tā dizainu atraktīvāku. Tomēr, ja šādi priekšmeti jāizvēlas pašiem, bez dizainera palīdzības, pastāv liela iespēja iebraukt auzās un radīt ļoti savdabīgu vidi. Ja vēlies interjeram “piešaut uguntiņu”, izvēlies atsevišķus izteiksmīgus dekorus, kas izcelsies uz apkārtējā fona, piemēram, krāsainus spilvenus, košāku atpūtas krēslu vai spilgtākus sienas dekorus.

Foto: Pexels
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu