Pēdējo dienu laikā Latvijā ieceļojuši 263 Ukrainas pilsoņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Pēdējās trīs diennaktīs Latvijā ir ieceļojuši 263 Ukrainas pilsoņi, izsniegtas 12 vīzas un saņemti divi patvēruma pieteikumi, informē Latvijas Iekšlietu ministrija.

Daudziem palīdzība nav nepieciešama, jo viņi paliek pie radiem vai draugiem.

Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Šteins (AP) svētdien piedalījās Eiropas Savienības (ES) ārkārtas Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sēdē par situāciju Ukrainā un dalībvalstu sniegto palīdzību.

Tikšanās laikā Šteins informējis Eiropas kolēģus par pašreizējo Latvijas sniegto atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem. Latvijas valdība 24.februārī apstiprināja Iekšlietu ministrijas Pasākumu plānu personu no Ukrainas masveida ierašanās gadījumā Latvijā.

Patlaban plāns ir sācis darboties, un pirmos bēgļus no Ukrainas Latvija jau uzņem.

Parlamentārais sekretārs arī augsti novērtēja sadarbību ar nevalstisko sektoru (NVO), kas palīdz informēšanas, koordinēšanas, brīvprātīgo iesaistes, ziedojumu vākšanas un citos darbos.

Tuvākajās dienās Iekšlietu ministrija plāno sūtīt apstiprināšanai valdībā īpašu likumu, kas ļautu ukraiņiem, kas bēg no konflikta un kuri šī iemesla dēļ ieceļo Latvijas, paredzēt iespēju piešķirt tiesības uz nodarbinātību, tādējādi nodrošinot minētajai personai ekonomiskās vajadzības, kas ir ļoti būtiski.

"Latvija novērtē, ka Francijas prezidentūra ir atzinusi hibrīduzbrukuma nozīmi šīs agresijas kontekstā. Latvija pašlaik ir galvenā mērķa valsts Baltkrievijas režīma īstenotā uzbrukumā uz ES ārējām robežām. Mēs apzināmies, ka pastāv iespējamība izmantot gan migrācijas plūsmas kā instrumentu pret mūsu ārējo robežu, gan citas uzbrukuma formas. Latvija nav zaudējusi modrību, ir gatava un turpina stiprināt savu ārējo robežas posmu. Aicinām arī pārējās dalībvalstis tam gatavoties," norādījis Šteins.

TVNET jau rakstīja, ka Krievija ceturtdienas, 24.februāra, rītā sāka uzbrukumu Ukrainai.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu