"Eco Baltia" turpmāk nesadarbosies ar Baltkrievijas uzņēmumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupa "Eco Baltia", reaģējot uz Baltkrievijas iesaisti pret Ukrainu vērstajā Krievijas agresijā, nolēmusi turpmāk nesadarboties ar Baltkrievijas uzņēmumiem, informē "Eco Baltia" pārstāvji.

"Sadarbība ar Baltkrievijas uzņēmumiem tiek pārtraukta, jo ne tikai Krievija ir agresors, bet arī Baltkrievija, kura atbalsta iebrucējus, sniedzot tiem gan militāro, gan stratēģisko palīdzību," lēmumu skaidro "Eco Baltia" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

"Eco Baltia", reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā, iepriekš paziņoja par lēmumu pārtraukt jebkāda veida sadarbību ar uzņēmumiem no Krievijas.

Vienlaikus atbalstot Ukrainu un tās iedzīvotājus, "Eco Baltia" nolēma stiprināt sadarbību ar Ukrainas uzņēmumiem, kā arī pauda gatavību īstenot citas aktivitātes, piemēram, piedāvāt darba vietas Ukrainas iedzīvotājiem, kuri meklēs patvērumu Latvijā.

Jau ziņots, ka neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā no dažādām pusēm ceturtdienas, 24.februāra, rītā iebrucis Krievijas karaspēks.

"Eco Baltia" grupā ietilpst Latvijas Zaļais punkts, vides apsaimniekošanas uzņēmumi SIA "Eco Baltia vide", Siguldas pilsētas SIA "Jumis" un UAB "Ecoservice", kā arī pārstrādes uzņēmumi AS "PET Baltija" un SIA "Nordic Plast". "Eco Baltia" akcionāri ir "INVL Baltic Sea Growth Fund" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu