"Facebook" un "TikTok" ierobežo piekļuvi Krievijas propagandas kanāla un "Sputnik" saturam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sociālo mediju platformas "Facebook" un "TikTok" ierobežojušas piekļuvi Krievijas propagandas kanāla RT un ziņu aģentūras "Sputnik" piedāvātajam saturam Eiropā, tviterī paziņojis "Facebook" māteskompānijas "Meta" viceprezidents Niks Klegs.

"Mēs esam saņēmuši lūgumus no vairākām valdībām un ES (Eiropas Savienības) veikt turpmākus pasākumus pret valsts kontrolētajiem Krievijas medijiem. Ņemot vērā pašreizējās situācijas izņēmuma raksturu, mēs pagaidām ES teritorijā ierobežosim piekļuvi RT un "Sputnik"," paziņoja Klegs.

Arī "TikTok" paziņojis, ka bloķēs šo Krievijas mediju saturu ES teritorijā.

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena svētdien paziņoja, ka ES aizliegs "Kremļa mediju mašīnu", un Krievijas valstij piederošie RT un "Sputņik" kā arī to apakšuzņēmumi vairs nevarēs izplatīt savus melus, lai attaisnotu Krievijas prezidenta Vladimira Putina karu, un sēt nesaskaņas ES.

RT un "Sputnik" ir daudz sekotāju "Facebook", "Instagram" un "YouTube". RT vien ir vairāk nekā septiņi miljoni abonentu RT galvenajā lapā "Facebook" un 4,6 miljoni abonentu galvenajā RT kanālā "YouTube".

CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu