Diplomāts: Krievijas varai nav pārliecības, ka iedzīvotāji karu Ukrainā uztver kā labu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.
Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas varai nav pārliecības, ka iedzīvotāji karu Ukrainā uztver kā labu, trešdien intervijā Latvijas Televīzijai vērtēja Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

Diplomāts skaidroja, ka par minēto liecina fakts, ka Krievijas valsts vara ar administratīviem lēmumiem arvien vairāk regulē vietējos medijus, kā aprakstīt notikumus Ukrainā, kā arī slēdz daudzus informācijas kanālus.

"Tas liek domāt, ka arī pašai varai nav pārliecības, ka tas, ko viņi dara, ir labi un ka iedzīvotāji to uztvers labi.

Sabiedrības viedoklis Krievijā var nosvērties par labu uzskatam, ka karš Ukrainā nav labi, tāpēc notiek cīņa par cilvēku prātiem," teica Riekstiņš.

Vienlaikus vēstnieks sacīja, ka Krievijā daudzi vēl nav apjautuši valsts starptautiskās izolācijas apmērus un to ietekmi uz viņu pašu dzīvi. Riekstiņš pauda uzskatu, ka arvien biežāk cilvēki, kuri nevarēs izņemt naudu no bankomāta, nesapratīs, kāpēc viņu iecienītā komanda nedrīkst piedalīties sacensībās, sāks domāt, ka kaut kas nav kārtībā.

Riekstiņš gan norādīja, ka joprojām ļoti daudzi cilvēki baidās kaut kādā veidā protestēt pret notiekošo, daudzi ir vienkārši apātiski, bet ļoti daudzi atbalsta savas valsts politiku un uzskata to par pareizu.

"Tomēr balsis, kas aicina pārtraukt karu, ir ar augšupejošu līkni. Šajos cilvēkos ieklausās, tāpēc, iespējams, neapmierinātība ar notiekošo var būt pieaugoša," pauda Riekstiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu