"Latvenergo" plāno nosegt Latvijas elektroenerģijas deficītu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Attīstot vēja parkus un citus enerģijas ražošanas veidus, AS "Latvenergo" plāno sasniegt 2,5-3 teravatstundu (TWh) enerģijas izstrādi, kas pilnībā nosegs pašreizējo Latvija elektroenerģijas deficītu, kas Latvijai šobrīd ir, intervijā aģentūrai LETA stāstīja "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste.

Viņš skaidroja, ka vēja parku tehnoloģija pašreiz jau ir tik tālu attīstījusies, ka to var virzīt uz priekšu bez jebkādiem papildu atbalsta mehānismiem.

"Ir plānots, ka mēs sasniegsim 2,5-3 TWh enerģijas izstrādi, kas pilnībā nosegs elektroenerģijas deficītu, kas Latvijai šobrīd ir," teica Čakste, skaidrojot, ka pašlaik "Latvenergo" ražo aptuveni 4-4,5 TWh enerģijas.

Pašlaik "Latvenergo" kopā ar "Latvijas Valsts mežiem" (LVM) strādā pie kopuzņēmuma izveides vēja parku attīstīšanai.

"Mums ir laika grafiks, kādā mēs virzīsimies uz priekšu, lai kopuzņēmumu izveidotu un strukturizētu precīzāk visus darbus. Visticamāk, ka gada vidū mēs būsim gatavi sākt," stāstīja Čakste.

Viņš norādīja, ka pašreiz "Latvenergo" strādā pie vairākiem projektiem, ne tikai pie kopuzņēmuma ar LVM. Kopējā iecerētā jauda, iekļaujot gan kopuzņēmumu ar LVM, gan citus projektus, ir vismaz 1000 megavati, kas ļaus saražot 2,5-3 TWh enerģijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu