Jūrmalā atjaunos vētras izpostīto pludmales promenādes laipu

Vita Daukste-Goba
, TVNET Ziņas | KLIK redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūrmala
Jūrmala Foto: Artis Veigurs, Jūrmalas pilsētas dome

Ziemas vētras, kas šī gada sākumā plosījās Jūrmalā, radījušas pamatīgu postažu – sabojāta arī pludmales promenādes koka laipa, kas veda no Majoriem līdz Dzintariem. Pašvaldība plāno izgatavot jaunu laipu aptuveni 800 metru garumā, portālam TVNET pastāstīja Jūrmalas valstspilsētas administrācijas pārstāve Zane Leite.

Kā atgādina Leite, janvāra vētras laikā pludmalē ūdens skalojās līdz pat kāpu zonai.

"Pludmales centrālajā daļā (Majori–Dzintari) sabojāta pludmales promenāde – koka laipa, kas izvietota paralēli priekškāpām posmā no Turaidas ielas līdz Tirgoņu ielai," informēja Leite.

"Koka laipas atjaunošana nav iespējama, tādēļ nopostītās vietā pašvaldība plāno izgatavot un uzstādīt jaunu koka pastaigu celiņu aptuveni 800 metru garumā."

Viņa arī pastāstīja, ka atsevišķās vietās tika bojātas iebetonētās pārģērbšanās kabīnes, kas paredzētas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, apgāzti soliņi, vietām izskalotas koka laipu noejas uz pludmali, bojāti to posmi, nolauzti un aizskaloti kārklu stādījumi.

"Attiecīgi visās bojājumu vietās tiks veikti labošanas un atjaunošanas darbi," uzsvēra Leite.

Majoru pludmales laipa, kas 2022. gada ziemas vētrā tika izpostīta.
Majoru pludmales laipa, kas 2022. gada ziemas vētrā tika izpostīta. Foto: Artis Veigurs, Jūrmalas pilsētas dome

Atgādinām, ka apgaismojuma līnija un izbūvētās koka pastaigu laipas, kas veda no Majoriem līdz Dzintariem, tika izbūvētas un pabeigtas 2015. gada decembrī. Kā iepriekš norādīja Jūrmalas dome, apgaismojuma stabi atrodas līdz 15 metru attālumā no kāpu zaļās zonas, tie nostiprināti bez betonēšanas, ierokot zemē 1,20 metru dziļumā.

Jau ziņots, ka šī gada sākumā Latvijā plosījās spēcīgas vēja brāzmas, kā rezultātā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludināja pat sarkano brīdinājumu. Stiprā vēja ietekmē paaugstinājās ūdens līmenis, applūda palienes un zemākās vietas, tika nolauzti koki, sadauzītas automašīnas, norauti ēku jumti utt. Kolkasragā jūra pietuvojās par aptuveni 20 metriem, pirmo reizi pludmalē izveidojās stāvkrasts, kas sasniedza divu metru augstumu.  Vētras radīto postījumu dēļ apdrošinātāju telefoni bija karsti.

Tāpat ziņojām, ka vēja nolauzts zars šī gada 17. janvārī Kauguros nosita cilvēku.

Vētra Jūrmalā 2022. gada ziemā:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu