Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kāpums janvārī straujāks nekā ES vidēji, ziņo "Eurostat

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā janvārī salīdzinājumā ar 2021.gada pirmo mēnesi palielinājusies par 5,8%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" otrdien, 15. martā, publicētie dati par 26 ES dalībvalstīm.

Kāpums decembrī gada griezumā reģistrēts 19 ES dalībvalstīs, par kurām pieejama informācija, bet straujākais tas bijis Lietuvā (+24,7%), Austrijā (+17,3%), Polijā (+16,6%), Bulgārijā (+16,4%) un Dānijā (+10,5%). Igaunijā rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 1,4%.

Tikmēr kritums šajā periodā fiksēts Grieķijā (-0,2%), Francijā (-1,4%), Luksemburgā (-2,1%), Itālijā (-2,6%), Maltā (-3,8%), Portugālē (-4,2%) un Īrijā (-20%).

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide janvārī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada pieauga par 0,4%, bet eirozonā tā samazinājās par 1,3%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - decembri - rūpniecības produkcijas izlaide ES janvārī palielinājusies par 0,4%, bet eirozonā saglabājusies nemainīga.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi 12 valstīs, straujākais kāpums bijis Austrijā (+6,2%), Čehijā (+3,1%) un Polijā (+3%), bet lielākais samazinājums fiksēts Igaunijā (-6,1%), Portugālē (-5%) un Grieķijā (-4,1%), bet Spānijā rūpniecības produkcijas izlaide saglabājusies nemainīga. Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies par 0,6%, bet Lietuvā – par 0,7%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.

 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu