Izslēgt gaismu un palīdzēt planētai. Tuvojas vērienīgā vides akcija “Zemes stunda”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šajā sarežģītajā laikā, kad svarīgāk nekā jebkad iepriekš ir būt vienotiem gan savās domās, gan rīcībās, ar saukli “Veidosim mūsu nākotni!” Pasaules Dabas Fonds aicina pievienoties vērienīgākajai vides akcijai pasaulē “Zemes stunda”, kas šogad norisināsies sestdien, 26. martā, plkst. 20.30.

Izslēdzot gaismu uz vienu stundu, ikviens var simboliski apliecināt savu solidaritāti ar miljoniem cilvēku visā pasaulē un apņemties kopīgi veidot planētas nākotni.

Laikā, kad sabiedrība mēģina aptvert postošos notikumus Ukrainā un jēdziens “solidaritāte” ir ieguvis vēsturē vēl nebijušu nozīmi, šī gada “Zemes stundas” mērķis ir dot signālu par jaunu laikmetu, kurā cieņa un savstarpējā harmonija cilvēku starpā un arī cilvēces un planētas attiecībās ir pirmajā vietā.

“Mēs nedrīkstam palikt vienaldzīgi pret notiekošo. Tagad mums visiem ir jāsanāk kopā, lai iestātos par cilvēkiem un dabai labvēlīgu pasauli.

Mums katram ir jānovērtē savas iespējas, ko mēs varam darīt dabas labā, lai tās sniegtās kvalitātes piedzīvotu mēs paši un arī nākamās paaudzes.

Mums visiem ir jāiesaistās. Politiķiem, uzņēmējiem, skolotājiem, pašvaldību darbiniekiem, zemes īpašniekiem un citiem, jo ikvienam no mums ir savas iespējas un loma nākotnes veidošanā.

Šogad “Zemes stundā” vēlamies uzsvērt, ka mazinot elektroenerģijas patēriņu kaut vai uz vienu stundu, mēs varam palīdzēt gan cilvēkiem, gan planētai,” pauž Jānis Rozītis, Pasaules Dabas Fonda direktors.

Foto: https://lv-pdf.panda.org/

Par “Zemes stundu”

“Zemes stunda” aizsākās Sidnejā 2007. gadā un šodien tā ir kļuvusi par pasaulē lielāko vides akciju, iedvesmojot indivīdus, kopienas, uzņēmumus un organizācijas vairāk nekā 190 valstīs un teritorijās īstenot nozīmīgus vides aizsardzības pasākumus

Par Pasaules Dabas Fondu

Pasaules Dabas Fonds ir Latvijā reģistrēta sabiedriskā labuma organizācija, World Wide Fund for Nature (WWF) asociētais partneris, kas Latvijā darbojas kopš 1991. gada.

Pasaules Dabas Fonda misija ir veidot nākotni, kurā cilvēki un daba dzīvo harmonijā.

Organizācijas mērķis ir dabas aizsardzība, lai saglabātu ģenētisko, sugu un ekosistēmu daudzveidību, nodrošinātu atjaunojamo dabas resursu nenoplicinošu izmantošanu tagad un nākotnē, palīdzētu samazināt piesārņojumu, dabas resursu un enerģijas izšķērdīgu patēriņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu