Izplatīta interjera tendence, kas kaitēs tavam kaklam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Virs kamīna piestiprināts televizors nav retums daudzos mājokļos gan ASV, gan arī Latvijā. Eksperti iesaka izvairīties no šīs tendences un novietot televizoru citur. 

Daudzos namos, kam ir paveicies ar kamīna esamību, bieži vien tas ir centrālais viesistabas objekts, taču tikpat konkurētspējīgs elements ir televizors. Šā iemesla dēļ daudzi apvieno abus vienā - virs kamīna stiprina televizoru. Lai arī šāds risinājums varētu šķist loģisks, tomēr ir vairāki iemesli, kādēļ tā labāk nedarīt, ziņo portāls "Digital Trends".

Galvenokārt kamīns ar televizoru nav savienojami objekti tieši karstuma un sodrēju dēļ - kamīna radītie dūmi mēdz skart kamīna ārējo malu, kas pēcāk atstāj sodrēju pēdas. Šie paši sodrēji ar laiku var krāties arī televizora iekšpusē - pat ja mūsdienu platekrāna televizori ir papīra plānumā, tomēr sīkie putekļi var bojāt iekārtu. Savukārt, kas attiecas uz karstumu, dažkārt uz kamīna malas atstātās sveces mēdz kust vai deformēties - tas pats var notikt ar televizoru, taču nedaudz ilgākā laika posmā. 

Tomēr par televizoru dārgāka ir cilvēka veselība. Šis televizora novietojums var nopietni kaitēt kaklam - ideālā variantā televizoram būtu jāatrodas acu līmenī. Tādējādi vari droši atlaisties dīvānā un vērot filmas. Ja televizors atrodas augstāk, skatītājiem ir neviļus jāpiepūlē kakls, proti uz ilgāku laiku jāsasprindzina kakla muskuļi. Ja televizors ir novietots augstāk, cilvēkiem ir jāatliec galva un šādā pozīcijā jāpavada vairākas stundas, pieņemot, ka pa televizoru tiek skatīta kāda pagarāka filma. Šā iemesla dēļ kakls kļūst stīvs un rodas nepatīkamas sajūtas. Situācijai ieilgstot, regulārs saspringums kaklā izraisa galvassāpes. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu