Prokuratūra apsūdz vīrieti par neatļautu narkotisko vielu iegādāšanos un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Prokuratūra nosūtījusi tiesai krimināllietu par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu 50 440 eiro apmērā legalizēšanu, ziņo aģentūra LETA.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai lietā apsūdzēts kāds vīrietis, kurš neatļauti iegādājās un savā dzīvesvietā Rīgā glabāja vairāk nekā 6,7 gramus kokaīna bez nolūka to realizēt.

Turklāt apsūdzētais, zinot, ka viņš veicis krāpnieciskas darbības, par kurām paredzēta kriminālatbildība, nolūkā slēpt iegūto finanšu līdzekļu - vairāk nekā 50 000 eiro - noziedzīgo izcelsmi pārvērta šos līdzekļus citās vērtībās, mainīja to atrašanās vietu un slēpa patieso izcelsmi, apzināti pieļaujot, ka līdzekļi, kas nav samērīgi ar viņa likumīgajiem ienākumiem, ir noziedzīgi iegūti.

Lietā apsūdzēta arī kāda sieviete, kura dzīvoja kopā ar apsūdzēto vīrieti un apzināti slēpa viņa noziedzīgi iegūto skaidro naudu 9000 eiro apmērā, pārvēršot šos līdzekļus bezskaidrā naudā un iemaksājot tos savā bankas norēķinu kontā.

Lieta izskatīšanai nodota Ekonomisko lietu tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu