Gruzdovs: sacīju medmāsiņai: “Ķirurgs teica, ka jūs šodien ar mani gulēsit!”

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Pazīstamajam teātra režisoram Mihailam Gruzdovam pēdējā laikā ir nācies stāties pretim ļoti nopietniem veselības sarežģījumiem, un cīņa ar baiso pretinieku – vēzi – vēl nav galā. Režisors pārcietis vairākas smagas operācijas un mēnesi pat pavadījis komā. Par to, kas palīdzējis šos pārbaudījumus izturēt, un par kādām dzīves vērtībām tie likuši aizdomāties, viņš atklātā sarunā dalās raidījumā “Pasaki to skaļi”.

“Sieva un meita ir mana vienīgā dzīves jēga” – tā bijusi viena no pirmajām domām, pamazām nākot pie samaņas pēc ilgstošās komas.

Uzzinot diagnozi – vēzis, Gruzdovam svarīgākās bijušas divas lietas – sakārtot juridiskos jautājumus, mantojuma lietas, un, kā ticīgam cilvēkam – arī savas attiecības ar Dievu.

“Pēdējais svarīgais uzdevums man ir izprecināt meitu” – Gruzdovs jokojot atklāj, ka pieturas pie konservatīviem uzskatiem. Ar Pēterburgā dzīvojošo pieaugušo meitu viņam pirms slimības bijis negants strīds par to, ka viņi ar dzīvesbiedru jau septiņus gadus dzīvo kopā, bet nav noformējuši savas attiecības oficiāli.

Otra lieta, kas palīdz vissmagākajos brīžos, Gruzdovam ir humors, un viņa joki mēdz būt visai savdabīgi. “Reiz bija fiziski tik slikti, tādas mokas, ka vairs negribēju dzīvot, negribējās pat elpot.

Bet nākamajā rītā sacīju medmāsiņai: “Ķirurgs teica, ka jūs šodien ar mani gulēsit!” Bet ķirurgs taču slimnīcā ir kā dievs – ko viņš saka, tas jādara .. viņa gandrīz noticēja!

Nu esmu es tāds huligāns, bet ko lai dara – bez humora taču nevar,” – pat skatoties nāvei acīs, sīkstajam vīram prāts nesas uz jokiem.

Vairāk skaties raidījumu "Pasaki to skaļi" ik trešdienas vakaru 360 TV!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu