EP deputāti aicina ES mazināt tās enerģētisko atkarību no Krievijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Gāzes plīts. Ilustratīvs foto.
Gāzes plīts. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Eiropas Parlamenta deputāti ceturtdienas debatēs aicināja Eiropas Savienību mazināt tās enerģētisko atkarību no Krievijas un nodrošināt tīrāku un pieejamāku enerģiju, portālu TVNET informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Kā norādīja Krastiņš, ņemot vērā Krievijas iebrukumu Ukrainā un milzīgo enerģijas cenu kāpumu un svārstības, Eiropas Parlamenta deputāti 24. marta plenārsēdes debatēs izjautāja ES Padomi un Eiropas Komisiju par ES plāniem, kā pārvarēt atkarību no Krievijas energoresursiem, īpaši no naftas, dabasgāzes un akmeņoglēm.

Deputāti debatēs apsprieda Eiropas Komisijas plānu "REPowerEU", kas paredz līdz 2022. gada beigām par divām trešdaļām samazināt ES pieprasījumu pēc Krievijas gāzes, bet līdz 2030. gadam padarīt Eiropu pavisam neatkarīgu, kā arī papildināt gāzes krājumus ziemai un nodrošināt pieejamu, drošu un ilgtspējīgu enerģiju.

Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis, izklāstot šo plānu, teica: "Tas nozīmē, ka mēs nedrīkstam ļaut nevienai trešajai valstij destabilizēt mūsu tirgus vai ietekmēt mūsu izvēli enerģētikas jomā."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu