Jaunais Honda Civic noslēdz zīmola elektrifikācijas misiju Eiropā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Jauns Honda Civic modelis pēdējo reizi iznāca diezgan sen, 2015. gadā. Tāpēc Honda īpaši pacilāti izziņoja vienpadsmitās paaudzes Honda Civic pirmizrādi. Jaunais Civic ir hibrīds un noslēdz Honda zīmola misiju - līdz 2022. gada beigām elektrificēt visus tā galvenos modeļus Eiropā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes Civic, šim ir par 35 mm garāka garenbāze, kas ļāvusi padarīt salonu vēl ietilpīgāku, gaišāku kā arī uzlabot veiktspēju un stabilitāti. Honda e:HEV hibrīda elektromobiļa piedziņas tehnoloģija tiek nodrošināta, pateicoties jaunam 72 šūnu litija jonu akumulatoram un diviem kompaktiem un jaudīgiem elektromotoriem, kas darbojas kopā ar jaunu 2,0 litru tiešās iesmidzināšanas dzinēju.

Kopā piedziņa nodrošina līdz 184 ZS lielu motora jaudu un 315 Nm griezes momentu. Hibrīda mērķis ir panākt, lai CO2 emisijas nepārsniegtu 110 gramus uz km. Automobiļa svars samazināts par 20%.

Sānu spoguļi tagad ir piestiprināti tieši pie ārdurvīm, palīdzot izvairīties no aklās zonas un nodrošinot vēl lielāku autovadītāja un pasažieru drošību. Centrālā skārienekrāna izmērs ir palielināts līdz deviņām collām, un tas pārvietots uz augšu, lai samazinātu transportlīdzekļa vadītāja novēršanos no ceļa. Multimediju sistēma ir aprīkota ar bezvadu Apple CarPlay un Android Auto funkcijām.

Jaunais Honda Civic modelis Latvijā nonāks pārdošanā šī gada septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu