Oktobrī tiks publicēta Grētas Tūnbergas grāmata (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Grēta Tūnberga
Grēta Tūnberga Foto: AFP / Scanpix

Tas nu ir oficiāli – 19 gadus vecā klimata aktīviste Grēta Tūnberga paziņojusi, ka viņas grāmata “Klimata grāmata” pie lasītājiem nonāks jau oktobrī.

“Es uzaicināju vairāk nekā 100 vadošās balsis no visas pasaules, zinātniekus, ekspertus, aktīvistus un autorus, lai radītu grāmatu par klimatu un ekoloģisko krīzi,” mikroblogošanas vietnē “Twitter” raksta Tūnberga.

Kanādiešu vides aktīviste un rakstniece Mārgareta Atvuda ir viena no autorēm, kas piedalījusies grāmatas tapšanā. Līdz ar citiem zinātniekiem viņa cer, ka Tūnbergas centieni kļūs par galveno rīku cīņā ar klimata pārmaiņām.

“Šis ir lielākais stāsts pasaulē, un tam jābūt stāstītam tik tālu, cik vien sniedzas mūsu balsis. Tieši tāpēc es nolēmu izmantot savu platformu, lai radītu šo grāmatu, kas balstīta uz labākās pieejamās zinātnes,” paziņojumā raksta Tūnberga.

Grāmatas kopsavilkumā rakstīts, ka autoru liecības grāmatā pasniegtas kā pārliecinoši stāsti par pārmaiņām, rīcību un pretestību. Stāstus papildina arī dažādas diagrammas un fotogrāfijas.

Sabiedrības uzmanību Grēta Tūnberga ieguva agrīnā pusaudža vecumā, kad publiski izrāja pasaules līderus, liekot tiem pievērst uzmanību klimata pārmaiņām un uzsākt cīņu ar tām.

2019. gadā Tūnberga saņēma titulu “Gada cilvēks”, kļūstot par visu laiku jaunāko personu, kas to saņēmusi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu