"Projekt": Putinu bieži apmeklē ķirurgs onkologs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu bieži apmeklē ārsts, kas specializējas vēža ķirurģiskā ārstēšanā, piektdien vēsta izdevums "Projekt", atsaucoties uz tā rīcībā nonākušo personīgo ārstu sarakstu, kas pavada Putinu braucienos.

Viens no teju pastāvīgiem Putina pavadoņiem ir Centrālās klīniskās slimnīcas līdzstrādnieks Jevgēņijs Seļivanovs.

Viņa disertācijas temats ir vairogdziedzera vēža diagnosticēšanas un ķirurģiskās ārstēšanas īpatnības vidēja un liela vecuma cilvēkiem.

Tikai uz Sočiem vien šis ārsts pie Putina lidojis 35 reizes.

Pētījumā tiešā formā nav apgalvots, ka Putins sirgtu ar kādu slimību, arī konkrētas diagnozes netiek minētas.

Putinam vismaz divas reizes veikta operācija vai vismaz ļoti nopietna procedūra, pēc visa spriežot, muguras rajonā.

Šie gadījumi sakrituši ar Putina pazušanu no publiskās sfēras, kam savulaik uzmanību pievērsa masu informācijas līdzekļi.

Pēdējo gadu laikā Putinu Sočos visbiežāk apmeklējuši trīs ārsti - otorinolaringologi Aleksejs Ščeglovs un Igors Jesakovs, kā arī jau minētais ķirurgs onkologs Seļivanovs.

Četru gadu laikā Ščeglovs pie Putina uz Sočiem lidojis 59 reizes un pavadījis tur līdzās viņam 282 dienas, Jesakovs - 38 reizes un 152 dienas, bet Seļivanovs - 35 reizes un 166 dienas.

"Šī brigāde ir līdzās Putinam gan oficiālās uzturēšanās laikā Sočos, gan valsts galvas "pazušanas" brīžos," norāda "Projekt".

Pētījumā arī teikts, ka, apmeklējot Altaju, Putins veldzējies vannās ar aļņa ragu ekstraktu, kas ir pazīstama alternatīvās medicīnas procedūra.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, vai Putins slimo ar vēzi, atbildēja, ka tie ir "izdomājumi un nepatiesība".

Izdevumā ar nosaukumu "Projekt" šobrīd darbu turpina agrākie izdevuma "Agenstvo" žurnālisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu