Iedzīvotāju interese par ceļojumiem ir atgriezusies, apgalvo tūroperatori

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas iedzīvotāju interese par ceļojumiem ir atgriezusies, lai gan pirmajās nedēļās pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pieprasījums pēc ceļojumiem samazinājās - iedzīvotāji ieņēma nogaidošu pozīciju, aģentūrai LETA pavēstīja aptaujāto tūroperatoru pārstāvji.

Tūroperatora SIA "Novatours" Pārdošanas nodaļas vadītāja Sanda Roze aģentūrai LETA sacīja, ka šā gada sākumā bija vērojams pieprasījuma pieaugums pēc atpūtas braucieniem, ceļotājiem aktīvi plānojot atpūtu vasaras sezonā, taču līdz ar kara sākumu jaunu rezervāciju skaits uz laiku apstājās.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka pēdējās divās nedēļās atkal ir vērojams stabils pieprasījuma pieaugums, pārdošanas apmēriem atgriežoties janvāra un februāra līmenī.

Roze skaidroja, ka iedzīvotāji braucienus tik pat kā neatceļ, taču izrāda pastiprinātu interesi par lidojuma maršrutu.

Arī SIA "Impro ceļojumi" pārstāve Ilze Neikena aģentūrai LETA minēja, ka šis gads sākās ar ceļotāju lielu interesi par dažādiem galamērķiem, kas skaidrojams ar Covid-19 pandēmijas mazināšanai noteikto ierobežojumu atcelšanu vairākās valstīs.

Savukārt līdz ar Krievijas sākto karu Ukrainā, pēc Neikenas teiktā, pieprasījums apstājās, iedzīvotājiem ieņemot nogaidošu pozīciju. Kompānija saņēma arī daudz zvanu no ceļotājiem par drošību saistībā ar valstīm, kas atrodas tuvāk Ukrainai.

Tāpat Neikena sacīja, lai gan šobrīd iedzīvotāju interese par ceļojumiem atkal ir atjaunojusies, pieprasījums izteiktāk ir vērsts Rietumeiropas virzienā.

Arī "Tez Tour" pirmajās kara dienās bija vērojams pieprasījumu un rezervāciju kritums, bet šobrīd situācija atgriezusies ierastajā režīmā, kā arī klienti neatceļ iepriekš plānoto atpūtu, aģentūrai LETA sacīja tūroperatora pārstāvji.

Pēc kompānijā minētā, šobrīd aktuāli ir gan pēdējā brīža piedāvājumi, gan tūres pa Eiropu, un nav novērots pieprasījuma kritums kādam konkrētam reģionam.

Vienlaikus SIA "Tūrisma aģentūra Kolumbs" pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka kopš kara Ukrainā sākuma daļa klientu ir mainījuši ceļojumu plānus un atcēluši iepriekš plānotos atpūtas braucienus, tomēr lielākais vairums dodas paredzētajos ceļojumos.

Kompānijā arī norādīja, ka šobrīd aktuālākas ir kļuvušas rezervācijas uz tuvākajiem izlidošanas datumiem.

Latvijā "Novatours" reģistrēta 2000.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 176 435 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Novatours" vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrēts "Novaturas".

"Impro ceļojumi" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 24 073 eiro. Uzņēmums pieder Vilnim Klinovičam (23,58%), Intam Mūrniekam (17,56%), Agnesei Skudrai (15,06%), Antonijai Tarasovai (14,57%), Saivai Spūlei (10,32%), Aldim Lejiņam (4,42%), Vitai Arvadai (4,07%), Jānim Kreicbergam (4,01%), Daigai Lejiņai (3,2%) un Raitim Strautiņam (3,2%).

"Tez Tour" reģistrēta 2002.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. "Tez Tour" vienīgais īpašnieks ir Spānijā reģistrēta kompānija "Germesinvest SL".

Savukārt "Tūrisma aģentūra Kolumbs" reģistrēta 1998.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 284 574 eiro. Tūrisma aģentūras "Kolumbs" vienīgais īpašnieks ir Sanita Rugina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu