Medijs: Baltkrievija zaudē ārējās rezerves, naudas paliek arvien mazāk

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Stress un politiskie satricinājumi Baltkrievijai martā izmaksājuši 692,9 miljonus dolāru zelta rezervēs. To samazinājums sasniedzis 8,4%, vēsta “Postimees”, atsaucoties uz vietējo izdevumu “Naša Niva”.

Baltkrievijas zelta rezervju samazinājums bija vērojams jau februārī: tad rezerves samazinājušās par 259,1 miljonu dolāru jeb par 3%. Tādējādi šī gada 1. aprīlī kopējā Baltkrievijas ārējo rezervju vērtība bija 7,57 miljardi dolāru.

“Valūtas rezervju samazināšanās būtiski mainījusi struktūru. Lielākie zaudējumi iepriekš bija vērojami starptautisko valūtu rezervēs. Iepriekš ārvalstu valūtu daļas zaudējumi ārējās rezervēs bija 43%, bet pašlaik tas ir 37%. Savukārt zelta rezervju zaudējumu īpatsvars palielinājies – no 40 līdz 44%,” vēsta izdevums.

Pārrēķinot uz dolāriem un ņemot vērā zelta cenas pieaugumu, Baltkrievijas ārējās rezervēs pašlaik ir zelts ap 3,34 miljardu dolāru vērtībā.

“Ir arī citi aktīvi, taču to daļa rezervēs ir ļoti maza. Ir zaudējumi no valūtu kursu atšķirībām martā, kā dēļ tika zaudēti 730 miljoni dolāru rezervju. Vēl 100 miljoni iztērēti parādu dzēšanai, pārējais – valūtas pārdošana Baltkrievijas rubļa atbalstam un valūtas rezervju pārvešana uz citiem aktīviem,” teikts “Naša Niva” publikācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu