Pieprasījums pēc kravu pārvadājumu atļaujām uz Krieviju un Baltkrieviju turpina samazināties

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kravas automašīnu rindas robežkontroles punktā Kaplava-Plusi Krāslavas novadā pie Latvijas-Baltkrievijas robežas. Ilustratīvs attēls.
Kravas automašīnu rindas robežkontroles punktā Kaplava-Plusi Krāslavas novadā pie Latvijas-Baltkrievijas robežas. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pagājušajā nedēļā, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, kopējais kravu pārvadātāju pieprasījums pēc Krievijas atļaujām ir samazinājies par gandrīz 30%, bet pēc Baltkrievijas atļaujām - pat par 50%, pastāstīja Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāve Zane Plone.

Kopumā šogad izsniegtas 15 699 Krievijas atļauj un 5349 Baltkrievijas atļaujas.

Savukārt pieprasījums pēc Uzbekistānas un Armēnijas atļaujām pēdējo divu nedēļu laikā ir pieaudzis trīs reizes, salīdzinot ar atļauju daudzumu, kas tika izsniegts divas nedēļas pirms tam. Kopumā šogad izsniegtas 88 Uzbekistānas atļaujas un 10 Armēnijas atļaujas.

Pieprasījums pēc Moldovas un Gruzijas atļaujām ir palielinājies 4,5 reizes, bet pieprasījums pēc Azerbaidžānas atļaujām ir pieaudzis 11 reizes. Kopumā šogad izsniegtas 38 Moldovas atļaujas, 68 Gruzijas atļaujas un 58 Azerbaidžānas atļaujas.

Kā ziņots, pieprasījums pēc kravu pārvadājumu atļaujām uz Krieviju kopš marta sākuma katru nedēļu turpina samazināties. Piemēram, marta otrajā nedēļā, salīdzinot ar attiecīgo periodu februārī, izsniegto atļauju skaits samazinājās par 35%, bet trešajā nedēļā - vēl par 20%.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu