Āgenskalnā lasītājiem atkal tiks atvērta bibliotēka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Nākamnedēļ, 21.aprīlī tiks atvērta Rīgas Centrālās bibliotēkas Āgenskalna filiālbibliotēka, kas turpmāk atradīsies Apkaimju iedzīvotāju centrā, Eduarda Smiļģa ielā 46, informēja bibliotēkas sabiedrisko attiecību vadītāja Daina Ģeibaka.

Bibliotēka iekārtota pašvaldības un valsts iestāžu apdzīvotās ēkas pirmajā stāvā, un tajā ierīkots daiļliteratūras un nozaru abonements pieaugušajiem, kā arī neliela lasītava un bērnu literatūras nodaļa ar grāmatām un spēlēm. Tāpat kā pārējās filiāles, arī Āgenskalna filiālbibliotēka ir ģimenes bibliotēka.

Bibliotēkā lasītājus gaida ap 7000 liels grāmatu un citu materiālu krājums, kā arī 23 preses izdevumi. Tāpat apmeklētājiem bez maksas pieejami četri datori ar interneta pieslēgumu, biroja programmām un pieeju autorizētajām tiešsaistes datubāzēm, tostarp "Letonika", "News.lv", "EBSCO" un "Flipster". Bibliotēkā būs pieejams arī bezvadu internets.

Iecerēts, ka bibliotēkā tiks rīkotas izstādes un dažādi kamerstila pasākumi bērnu un pieaugušo auditorijām.

Bibliotēka darbdienās strādās no plkst.9 līdz 18, bet sestdienās - no plkst.10 līdz 17.

Līdz 2018.gadam Āgenskalnā, Jaunatnes dārzā, Lapu ielā 24 darbojās Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēka "Zvirbulis", bet tad ēka tika slēgta un filiālbibliotēka likvidēta.

Atklāšanas pasākumu tiešraidē varēs vērot 21.aprīlī plkst.12 Rīgas Centrālās bibliotēkas "Facebook" lapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu