ZM novirzīs 6,9 miljonus eiro atbalstam zivsaimniecībai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zivis. Ilustratīvs attēls.
Zivis. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Zemkopības ministrija (ZM) novirzīs 6,9 miljonus eiro atbalstam zivsaimniecībai Krievijas izraisītā kara ietekmes mazināšanai.

Tostarp pieci miljoni eiro novirzīti ārkārtas pasākumiem, kas tiks finansēti no Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda 2021.-2027.gadam, savukārt 1,88 miljoni eiro tiks novirzīti tirgus veicināšanas pasākumiem no Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gadam, pārdalot visu līdz šim citos pasākumos neizmantoto finansējumu.

ZM skaidro, ka atbalsts paredzēts, lai mazinātu Krievijas izraisītā kara Ukrainā ietekmi un energoresursu un izejvielu cenu pārmērīgo kāpumu uz zivsaimniecības nozares uzņēmumiem, kā arī nodrošinātu to konkurētspēju un izturētspēju.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA) norāda, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ir negatīvi ietekmējis Latvijā ražoto zivsaimniecības produktu un konservu eksportu uz Ukrainu, Baltkrieviju un Krieviju. 2021.gadā uz šīm valstīm tika eksportēta produkcija gandrīz 20 miljonu eiro apmērā, tostarp 77% no tās bija eksports uz Ukrainu.

"Lai šajos apstākļos saglabātu nozares konkurētspēju, Latvijai ir būtiski sniegt atbalstu zivsaimniecības nozarei," pauž ministrs.

Par atbalstu Gerhards informēja nozares pārstāvjus Zivsaimniecības konsultatīvās padomes (ZKP) sēdē trešdien, 13.aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu