FKTK anulējusi "Paybanco" reģistrāciju elektroniskās naudas iestāžu reģistrā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: FKTK preses konferencē informē par "PNB bankas" darbības apturēšanu
Foto: FKTK preses konferencē informē par "PNB bankas" darbības apturēšanu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome anulējusi SIA "Paybanco" reģistrāciju elektroniskās naudas iestāžu reģistrā, liecina komisijas publiskotā informācija.

Reģistrācija anulēta, pamatojoties uz Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā noteikto, ka FKTK var anulēt iestādes ierakstu elektroniskās naudas iestāžu reģistrā, ja iestāde darbību ir pārtraukusi uz laiku, kas ir ilgāks par sešiem mēnešiem.

"Paybanco" kopš 2016.gada darbību kā elektroniskās naudas iestāde neveic, un tai nepastāv saistības pret klientiem, kā arī tā nav iesniegusi FKTK nepieciešamos dokumentus, kas ir priekšnoteikums, lai atsāktu tās kā elektroniskās naudas iestādes darbību, atzīmē FKTK.

Kompānija "Paybanco" reģistrēta 2004.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 763 600 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas īpašnieki ir Itālijas pilsonis Federiko Bianči (50%), Ēriks Reinicāns (30,02%) un Sanmarīno pilsonis Flavio Pellikioni (19,98%). 2021.gadā kompānija ieņēmumus no pamatdarbības neguva un gadu noslēdza ar zaudējumiem 454 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu