Kā trīs ģimenes cilpoja un svilpoja pa Siguldu, Koknesi un Liepāju

2. sērija
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Privātais arhīvs

Ar ikšķilniekiem Sluckiem, mālpilniekiem Lielmežiem, liepājniekiem Mincenbergiem un viņu piedzīvojumiem Lieldienām veltītajā cilpošanas spēlē iepazināmies pirmajā pavasara cilpošanas seriāla sērijā. Šoreiz noskaidrosim, vai visām ģimenēm izdevās pārvarēt otrās spēles "Cilpo un svilpo!" izaicinājumus.

Kas ir pavasara cilpošanas seriāls kopā ar ELVI? Tā ir jautra izklaide svaigā gaisā: metot pastaigu cilpas un risinot atraktīvas jautājumu cilpas, pāris stundās 5-8 kilometri aizzib nemanot. Telefons ar pilnu bateriju, lietotne Loquiz un labs noskaņojums — lūk, viss, kas ir nepieciešams, lai sāktu spēli. Spēles formāts neparedz konkrētu vietas piesaisti, šo aktivitāti ir iespējams veikt no jebkuras vietas, kaut vai riņķojot ap savu māju.

Lai iedvesmotu ikvienu izkustēties svaigā gaisā un piedalīties aizraujošajā kustību un prāta spēlē, cilpošanas vēstneši — trīs atraktīvas ģimenes — trīs nedēļu garumā iemūžinās savus piedzīvojumus dažādās Latvijas pusēs, daloties ar padomiem un sasniegtajiem rezultātiem.

Prieks, ka, par spīti nemīlīgajiem laikapstākļiem un nedienām ar niķīgiem telefoniem un nogurušiem bērniem, visiem cilpošanas vēstnešiem tomēr izdevās godam tikt galā ar otrās spēles kilometriem un āķīgajiem uzdevumiem. Lasi tālāk, lai uzzinātu, kā viņiem gāja.

Lielmeži jaunatklāj Siguldas pērles

Lielmeži godīgi atzīst, ka, par spīti otrās spēles liderīgajam nosaukumam, cilpošana un īstās atbildes uz jautājumiem šoreiz nemaz nedevās rokā svilpojot. “Bija cilpas, kuras ātri uzķērām un jau laicīgi sapratām kopējo atbildi, bet bija cilpas, kurās grūtības sagādāja gan pareizās atbildes uz jautājumiem, gan arī kopējās cilpas atrisinājuma izdomāšana. Ja pirmajā spēlē tikai uz vienu jautājumu atbildējām nepareizi, pievienojoties lepnajai “Ērgļu” ciltij, tad

šajā reizē ar tikai 80% pareizu atbilžu “nošļūcām” pie “Lapsām un vilkiem”,”

Lielmeži ieskicē spēles kopsavilkumu.

Otro cilpojumu mālpilnieki veica Siguldā, apvienojot cilpošanu ar kārtīgu pastaigu pa pilsētu.

Foto: Privātais arhīvs

“Tā kā paši dzīvojam laukos un mums apkārt ir tikai zemesceļi, tad izbraukšana ar skeitbordu un skrejriteni pa pilsētas ielām ir lielisks piedzīvojums.” Lai cilpošana būtu vēl baudāmāka, vispirms visi iestiprinājušies ar gardiem karstiem un aukstiem kafijas dzērieniem, kas iegādāti Siguldas Jāņa tirgū.

Foto: Privātais arhīvs

Pēc cilpojuma ģimene uzteic Siguldu kā lieliski piemērotu vietu ģimenes pastaigām. “Piemērots ceļa segums, daudz apskates objektu, uz kuriem uzkāpt, nokāpt, nošļūkt, samērcēties strūklakā vai vienkārši baudīt skatu.” Lielmežu cilpojums vedis gar stacijas laukumu, koncertzāli “Devons”, tad nonākuši pie vides objekta par godu Vienības braucienam, kurā iegravēti arī Lielmežu vārdi, noslēgumā Siguldas pilsētas laukumā pie panorāmas rata piefiksējuši, ka 5 kilometri nostaigāti nemanot.

“Ar nepacietību gaidām nākamo cilpošanu, lai uzlabotu rezultātu!” - Lielmeži, apņēmības pilni, jau gatavojas noslēdzošajam cilpojumam.

Mincenbergu ģimenes "dubults neplīst" stratēģija

Mācoties no iepriekš gūtās pieredzes, Mincenbergi otrajā spēlē izvēlējās veikt pastaigu pa Liepājas centru, kur ir daudz iespēju apsēsties un atpūtināt mazo cilpotāju sagurušās kājas. Gatavojoties cilpojumam, tika ņemtas vērā arī pirmajā spēlē piedzīvotās nedienas ar telefonu, kurš pašā spēles izskaņā atteicās sadarboties un devās pelnītā atpūtā.

“Liepājas ielās devāmies ar pilnīgi uzlādētu telefonu, dubultai drošībai paņemot līdzi arī “power bank"." 

Foto: Privātais arhīvs

"Cilpošanu sākām sestdienas pēcpusdienā, un sākumā viss ritēja kā pa diedziņu - pirmo cilpu atrisinājām bez aizķeršanās,” daudzsološo otrā cilpojuma sākumu atceras Mincenbergi. “Tālāk gan sākās problēmas, jo mūzika nav mūsu ģimenes stiprā puse. Lai atrastu atbildes uz jautājumiem, nācās izmantot papildiespējas. Trešās cilpas gala atbildes meklējums mums nepavisam negāja viegli, jo nekādi nevarējām salikt kopā norādes. Izmantojot vairākus papildjautājumus, tomēr tikām līdz pareizajai atbildei.” Viņi neslēpj, ka arī turpmākā spēles gaita aizvadīta kā pa kalniem - pareizās atbildes mijās ar nepareizajām, bet beigu beigās tomēr tika atrastas.

Foto: Privātais arhīvs

Pirmajā spēlē Mincenbergiem 2 stundās un 43 minūtēs izdevās pieveikt aptuveni 5 kilometru distanci. Kā ģimenei veicās šoreiz?

"Pēc sajūtām pašiem likās, ka mūsu cilpošana šoreiz iet raitāk, bet beigās ar izbrīnu secinājām, ka esam cilpojuši nedaudz vairāk par trim stundām,

arī noietā distance bija nedaudz lielāka – bijām nostaigājuši vairāk nekā sešus kilometrus."

"Neskatoties uz, mūsuprāt, sarežģītākiem jautājumiem, mūsu rezultāts šoreiz ir identisks iepriekšējā cilpošanā sasniegtajam – 80%. Tā kā atlikusi tikai viena cilpošana, jau tagad domājam iespējamo maršrutu un ar nepacietību gaidām, ko nesīs noslēdzošais cilpošanas posms.”

Ikšķilnieki iepazīst Koknesi

Ikšķilnieki otrajam cilpojumam izvēlējušies Koknesi. "Iztaisīšanās no mājām mūsu ģimenei vienmēr prasa daudz laika, bet, tā kā spēlei nav ne noteikta laika, ne maršruta, tad īpaši arī nesteidzāmies un Koknesē ieradāmies tikai ap diviem dienā."

Slucku ģimenes mamma Kristīne priecājas, ka paveicies izvēlēties īsto dienu pastaigai: "Labi, ka tomēr izlēmām cilpot sestdienā, kaut sākotnēji Gints to ierosināja darīt svētdien, līdz ar to mums paveicās ar laikapstākļiem un palikām ar sausām kājām."

Foto: Privātais arhīvs

Pastaiga sākta Kokneses pilsdrupās, kur īpaši paticis bērniem, jo varēja izložņāt visus pilsdrupu mūrus un aliņas.

Slucki lepojas, ka pirmajos cilpu jautājumos ļoti palīdzējušas meitas mūzikas skolā gūtās zināšanas: “Īpaši pārsteidza viņas spēja atminēt mūzikas instrumentu tikai pēc skaņas, pat nedzirdot iespējamos variantus. Mēs, vecāki, šādu instrumentu pat nezinājām.”

Pēc kārtīgas pilsdrupu izpētes devušies uz blakus esošo parku. “Aizstaigājām līdz “Tējas namiņam”, no kura paveras skaists skats uz pilsdrupām. Nolēmām, ka šeit noteikti jāatgriežas vasarā, kad viss būs zaļš un ziedošs, tad noteikti būs vēl skaistāk.”

Foto: Privātais arhīvs

Līdzīgi kā Mincenbergiem, arī Sluckiem pirmie jautājumi šoreiz likās viegli un spēle ritēja raiti: “Pa ceļam izšūpojāmies šūpolēs un apskatījām velnu alā, bet, kad tikām līdz pusei, bērni sāka sūdzēties par izsalkumu, tad nu

nolēmām pusdienas ieturēt blakus esošajā kafejnīcā. Jāatzīst, ka tā noteikti nebija labākā domā - pamatīgi patērējām telefona bateriju, jo spēle netika izslēgta, un ar pilniem punčiem arī pastaiga bērniem vairs nebija prātā,

tādēļ mums, vecākiem, koncentrēties uz jautājumiem bija grūtāk. Rezultātā vienas cilpas lielais jautājums tā arī palika neatminēts. Pēdējās divas cilpas izskraidījām estrādē starp soliem, spēlējot ķerenes. Spēles beigās visi bijām priecīgi un noguruši."

Ikšķilnieki priecājas, ka procentuāli tomēr pārspējuši savu iepriekšējās spēles rezultātu. “Kaut arī šoreiz ierindojāmies "Zaķu” ciltī, tomēr uzlabojām iepriekšējās spēles rezultātu no 70% līdz 80%. Ar katru cilpošanas reizi gūstam jaunas atziņas, ko un kā labāk darīt nākamajās reizēs."

Uz tikšanos trešajā - noslēdzošajā ģimeņu cilpošanas sērijā! Cilposim kopā!

28. aprīlī tiks publicēta jauna spēle. Spēles uzdevumus pieveicot līdz attiecīgās nedēļas beigām, varēsi piedalīties vērtīga balvu groza izlozē. Lai spēlētu, tev vajadzēs spēles piekļuves kodu, ko vari iegādāties cilpo.lv. Iepērkoties ELVI veikalā par vismaz 5 eiro, saņemsi kodu dāvanā.

Raksts tapis sadarbībā ar "Elvi" un "Cilpo.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu