Policija sākusi kriminālprocesu pret "Bolt" taksistu, kurš izrāva pasažieri aiz matiem no auto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sander Ilvest

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par konfliktu "Bolt" taksometrā Rīgā, kurā skanēja Krievijas himna un pēc tam krievu dziesmas, bet, kad pasažiere lūgusi vadītājam izslēgt mūziku, viņš meiteni nolamājis un izrāvis no auto.

Policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

Vienlaikus izmeklēšanā tiek vērtēts, vai nav saskatāms arī kāds cits noziedzīgs nodarījums, piemēram, naida noziegums, aģentūru LETA informēja policija.

Šajā lietā iesaistītais taksometra vadītājs bija izmantojis taksometru kompānijas mobilās aplikācijas profilu, kas pieder citam vadītājam.

Taču policisti ir noskaidrojuši īsto personu, kas vadīja automašīnu. No viņa ir pieņemts paskaidrojums un kriminālprocesā turpinās izmeklēšana.

Valsts policija šo gadījumu vērtē kā ārkārtēju un aicina iedzīvotājus ziņot arī par līdzīgiem gadījumiem, notikuma brīdī zvanot policijai pa tālruņa numuru 110, vēršoties tuvākajā iecirknī klātienē vai nosūtot iesniegumu elektroniski, apstiprinātu ar elektronisko parakstu, uz e-pastu: pasts@vp.gov.lv.

Jau ziņots, ka kāda sieviete sociālajos tīklos apgalvojusi, ka iesēdusies koplietošanas platformas "Bolt" taksometrā, kurā vadītājs klausījies Krievijas himnu. Sieviete lūgusi to pārslēgt, taču taksists uz lūgumu nav reaģējis.

Pēc tam sākusi skanēt cita krievu dziesma, kuru kliente vēlreiz lūgusi pārslēgt vai izslēgt pašreizējās situācijas Ukrainā dēļ. Pēcāk vadītājs paziņojis, ka tā ir viņa automašīna, kurā darbojas viņa noteikumi. Savukārt sieviete atbildējusi, ka viņa ir kliente un vēlas, lai mūzika tiktu izslēgta vai pārslēgta.

Taksists atbildējis rupjiem vārdiem, apturējis automašīnu pie Māras dīķa un sievieti, pēc pašas stāstītā, izvilcis aiz matiem ārā un no nometis uz zemes.

Tikmēr "Bolt" sociālajos tīklos norādījis, ka aprakstītā situācija ir ļoti nepatīkama un prātam neaptverama un informācija esot nodota uzņēmuma vadītāju kvalitātes kontroles speciālistiem. "Bolt" ir ierobežojis vadītāja piekļuvi profilam un šis vadītājs vairs nevarot pārvadāt pasažierus, izmantot "Bolt" platformu.

"Bolt" arī solījis, ka pēc iesnieguma saņemšanas no policijas sniegšot likumsargiem visu nepieciešamo informāciju par vadītāju, situāciju un pieņemtajiem drošības mēriem.

"Bolt" ir starptautisks transporta tīklu uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Tallinā. "Bolt" darbojas 45 valstīs Eiropā un Āfrikā, nodrošinot dažādus mobilitātes pakalpojumus, tostarp kopbraukšanu, koplietošanas automašīnas un skrejriteņus, kā arī ēdiena un pārtikas preču piegādi. Igaunijā reģistrētā kopbraukšanas platforma "Bolt" dibināta 2013.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu