Duda Krievijas noziegumus Ukrainā pielīdzina holokaustam

LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas prezidents Andžejs Duda
Polijas prezidents Andžejs Duda Foto: EPA/Scanpix

Otrā pasaules kara laikā vācieši aiz naida nogalināja ebrejus, bet šodien šādu pat naidu pret ukraiņiem demonstrē krievi, kas Ukrainā nogalina cilvēkus un pastrādā noziegumus, ceturtdien, 28. aprīlī, Holokausta piemiņas dienā Aušvicas-Birkenavas koncentrācijas nometnes muzejā Osvencimā sacīja Polijas prezidents Andžejs Duda.

Pret ebrejiem pastrādātais genocīda noziegums notika naida dēļ, ko nacisti bija iedvesuši vācu tautai, sacīja prezidents. Šobrīd šādu pat naidu pret ukraiņiem var redzēt no krievu puses.

Tas ir ļoti labi pamanāms, lasot vienkāršo Krievijas iedzīvotāju un Ukrainā karojošo Krievijas karavīru sarunu stenogrammas, norādīja Duda.

"Tās ir vienkāršo cilvēku sarunas, un šīs sarunas ir pilnas ar naidu, bieži vien skan paziņojumi, ka ukraiņi ir jānogalina. To ir grūti saprast, un tam ir grūti noticēt pēc tā, ko ir pārcietusi ebreju un citas tautas," sacīja prezidents.

Ir grūti saprast, kā Krievija līderi pēc tam, kad šajā vietā vairākkārt lepojušies ar Aušvicas-Birkenavas koncentrācijas nometnes atbrīvošanu, tagad var bombardēt Kijivas Babinjaru - vietu, kur Otrā pasaules kara laikā tika spīdzināti Ukrainas ebreji un desmitiem tūkstošu nogalināti, atzina Polijas prezidents.

Tie, kas nogalina un pārkāpj starptautiskās tiesības, pilnā mērā ir jāsauc pie atbildības, uzsvēra Duda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu