Karstuma ietekmē deg atkritumu poligons 17 stāvu mājas augstumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Jaundeli atkritumu poligons Indijā karstuma viļņa ietekmē sācis pamatīgi degt un izdalīt toksiskus dūmus. Atkritumu kalns slējies septiņpadsmitstāvīgas ēkas augstumā un dedzis trīs secīgas dienas, ziņo vietne “ABC News”.

Turklāt šī nav neliela atkritumu glabātuve, tās platība sniedzas vismaz 50 futbola laukumu izmērā – provizoriskie izmēri ir aptuveni 73 metru augstumā un 4572 m garumā.

VIDEO. Jaundeli atkritumu poligona aizdegšanās.

Smirdoņa no degošiem gumijas, plastmasas un citiem izstrādājumiem kopā ar necaurredzamiem dūmu mākoņiem nu jau ir kļuvusi par bēdīgi slavenu Jaundeli “atpazīstamības zīmi”.

Aculiecinieku video redzams, kā ziņkārīgie garāmbraucēji piestāj un veido sastrēgumus uz ielām.

Ugunsgrēka iemesls ir pamatīga metāna (CH4) noplūde un aizdegšanās, kas šīs degšanas rezultātā kļūst ārkārtīgi toksisks apkārtējai videi un iedzīvotājiem.

Kolīdz metāns – galvenā dabasgāzes sastāvdaļa – sasniedz noteiktu koncentrāciju, tas karstumā var arī uzsprāgt, līdz ar to šādi plaši atkritumu ugunsgrēki, sevišķi Indijā un citās blīvi apdzīvotās un maz kontrolētās teritorijās, kļūst sevišķi izplatīti.

Foto: SCANPIX

Bairo Radžs, atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma darbinieks no Indijas, kurš dzīvo netālu no degošā poligona, vietnei “ABC News” sacīja, ka šādi ugunsgrēki ir vismaz reizi gadā, apdraudot cilvēku, kā arī visas apkārt esošās floras un faunas dzīvības.

Foto: SCANPIX

Taču Radžs arī piebilda, ka īstu risinājumu šai problēmai neredz.

Arī trīs citi poligoni ap Jandeli ir deguši pēdējo nedēļu laikā, pēdējam no tiem bija jābūt slēgtam uz visiem laikiem jau pirms desmit gadiem, kamēr ik dienu tur parādās 2000 tonnas jaunu atkritumu.

Foto: SCANPIX

Jau ziņots, ka marts Indijā bijis karstākais pēdējo 100 gadu laikā, bet aprīlī gaisa temperatūra sasniedza pat 46 grādus pēc Celsija skalas. 2021. gada jūnijs ir bijis karstākais mēnesis vēsturē, savukārt vasaras ar katru gadu kļūst tikai vēl svelmainākas klimata pārmaiņu ietekmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu