Pēc divu gadu pauzes Rīgas sabiedriskais transports 4. maijā būs par velti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tramvajs Kr.Barona ielā.
Tramvajs Kr.Barona ielā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien, 4, maijā, svinot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" autobusos, trolejbusos un tramvajos varēs braukt bez maksas, informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību daļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Rozīte.

Pasažieriem savs e-talons vai koda biļete transportlīdzekļos nebūs jāreģistrē. Sabiedriskais transports svētku dienā kursēs pēc brīvdienu grafika.

Pēdējos divus gadus, ņemot vērā Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, sabiedriskajā transportā bezmaksas braucieni nodrošināti netika. Noteikumi paredz, ka Rīgas pašvaldība braukšanu sabiedriskajā transportā bez maksas nodrošina 4.maijā, 23.jūnijā un 24.jūnijā, 18.novembrī, 31.decembrī, 1.janvārī un tradicionālo Rīgas pilsētas svētku laikā, atgādināja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators Mārtiņš Vilemsons.

Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā rīdzinieki un pilsētas viesi ir aicināti apmeklēt tautastērpu gājienu, koncertus baznīcās un kultūras centros, ģimeņu radošās darbnīcas, pārsteiguma priekšnesumus parkos un skvēros, Latvijas filmu maratonu un citus notikumus.

Svētku programma Rīgā ir tapusi sadarbībā ar kultūras centriem un biedrībām. Svētku programma pilnā apjomā ar informāciju par dalībniekiem, norises laiku un vietu ir apskatāma tīmekļvietnē "www.kultura.riga.lv".

Šodien visi "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centri būs slēgti. Piektdien, 6.maijā klientu apkalpošanas centra Brīvības ielā 49/53 darba laiks būs no plkst.8 līdz plkst.15, pārējie pieci klientu apkalpošanas centri strādās kā ierasts darba dienās - līdz plkst.18.

Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietas, kuras apkalpo "Rīgas satiksme", šodien varēs izmantot bez maksas, izņemot pazemes stāvvietu Krišjāņa Valdemāra ielā 5a pie Kongresu nama - tur par auto novietošanu būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

No 1.maija līdz 30.septembrim darbojas maksas autostāvvieta Vecāķos (V zona). Maksa par maksas autostāvvietas lietošanu V zonas teritorijā ir divi eiro par visu dienu, taču šodien to varēs izmantot bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu