Krievijas propagandas medijiem turpmāk aizliegts bez saskaņošanas citēt Kadirovu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas propagandas mediju darbiniekiem turpmāk bez saskaņošanas ar priekšniecību būs aizliegts citēt Čečenijas vadoni Ramzanu Kadirovu, vēsta izdevums “Projekt”.

Kadirovs kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 24.februārī sociālajos tīklos aktīvi komentējis notiekošo.

Kā “Projekt” apstiprināja divi Krievijas propagandas aģentūras TASS darbinieki, viņi no vadības saņēmuši rīkojumu, kas ļauj citēt Kadirova komentārus un paziņojumus tikai pēc saskaņošanas ar priekšniecību.

Iepriekš Kadirovu citēt TASS žurnālisti esot varējuši pēc saviem ieskatiem. Savukārt tagad vispirms tikšot pārbaudīts, vai Kadirova izteikumi atbilst Kremļa un attiecīgā medija oficiālajai pozīcijai.

No Ukrainas sākot pienākt pirmajām ziņām par Krievijas karaspēka neveiksmēm uz zaudējumiem, sāka parādīties arī domstarpības Krievijas amatpersonu vidū.

Tas skaidri redzams tieši Kadirova komentāros - viņš ne tikai aktīvi ziņoja par krievu karaspēka “panākumiem”, bet arī kritizēja citas amatpersonas, kuras, piemēram, atbalstījušas karaspēka atvilkšanu no Kijivas apgabala vai atteikušās uzstāt uz stingrākām Krievijas diktatora Vladimira Putina režīma represijām pret tiem, kas neatbalsta karu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu