Foto Ielūkojies jaunatklātajā Āgenskalna tirgus paviljonā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Maijā noslēgusies četrus gadus ilgusī Āgenskalna tirgus vēsturiskā paviljona atjaunošana, un durvis tas vērs 7.maijā.

Atjaunotā paviljona pirmajā stāvā notiks pārtikas tirdzniecība, priekšroku dodot vietējiem produktiem, savukārt otrajā stāvā būs izvietotas kafejnīcas un ēstuves, kur varēs ieturēt maltīti un baudīt dzērienus tirgus gaisotnē.

Āgenskalna tirgū būs arī "Swedbank" atbalstītā "Jauniešu stacija" - inovatīvs izglītības centrs un sadarbības vide jauniešiem, kur starpdisciplināros pasākumos satikt dažādu nozaru pārstāvjus, iepazīties ar mūsdienīgu profesiju piedāvātajām iespējām, iegūt zināšanas un apgūt jaunas prasmes.

Tirgus piedalās arī ES programmas "Apvārsnis 2020" projektā IN-HABIT, kurā tiek veicināta ilgtspējīga attīstība caur tirgu kā centrālo apkaimes vietu. Projektā iecerēta arī koprades virtuve, kur notiks izglītojoši pasākumi par veselīgu dzīvesveidu un vides apziņu.

Jau vēstīts, ka 2017.gada izskaņā kļuva zināms, ka tirgus ēka sliktā tehniskā stāvokļa dēļ tiks slēgta. Neraugoties uz iedzīvotāju iebildumiem, kopš 2018.gada 1.janvāra tirgus ēka vairs nav pieejama apmeklētājiem.

Tirgu savā īpašumā 2018.gada februārī pārņēma Rīgas domes Īpašuma departaments, bet maijā izsolē tiesības turpmākos 30 gadus nomāt Āgenskalna tirgu un tam piegulošo teritoriju ieguva Kalnciema kvartālā saimniekojošais uzņēmums SIA "Kalnciema iela".

Āgenskalna tirgus vēsturiskās ēkas rekonstrukciju uzņēmums sāka 2018.gada decembrī. Tirgus atjaunots par nomnieka līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu