"Latvijas pasts" izdos Latvijas Olimpiskajai komitejai veltītu pastmarku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Latvijas Pasts

VAS "Latvijas pasts" ceturtdien, 12.maijā, izdos Latvijas Olimpiskās komitejas 100 gadu jubilejai veltītu pastmarku un aploksni, informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir 1,2 eiro, un tā atbilst vēstuļu korespondences apmaksai līdz 20 gramu Latvijas teritorijā, savukārt pastmarkas tirāža sasniedz 50 000 eksemplāru. Līdz ar pastmarku tiks izdota arī speciāla aploksne 800 eksemplāru tirāžā. Filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Uz pastmarkas un aploksnes mākslinieciski attēloti nozīmīgākie sporta veidi, kurus Olimpiskajās spēlēs pārstāv Latvija, kā arī uz tām redzams komitejas oficiālais logo.

Filatēlijas jaunumus sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī "Latvijas pasta" e-veikalā "veikals.pasts.lv". Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta ceturtdien, 12.maijā, Latvijas Sporta muzejā Alksnāja ielā 9, Rīgā, no plkst.9 līdz 15.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu