Premjers pieprasīs iekšlietu ministres skaidrojumu; Golubeva komentē notikušo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (AP) gaida skaidrojumu no iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) par radušos situāciju pie Uzvaras pieminekļa, kur tika pieļauta vairāku simtu cilvēku pulcēšanās un padomju armijas, kā arī Krievijas slavināšana.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Kariņš otrdienas vakarā ierakstījis, ka necieņas izrādīšana pret Latvijas valstiskumu, vēsturisko pieredzi un Krievijas kara Ukrainā upuriem nav pieļaujama. "Šodien notiekošais Pārdaugavā nav attaisnojams," raksta Kariņš, piebilstot, ka gaida atbildīgo dienestu rīcību un Golubevas skaidrojumu par šo situāciju.

Skaidrojumu no iekšlietu ministres gaida arī "Konservatīvie". To pārstāvis, Saeimas deputāts Krišjānis Feldmans tviterī norādījis, ka politiskais spēks pieprasījis publisku skaidrojumu no Golubevas par iespējamu likumpārkāpumu nenovēršanu, pieļaušanu un nevēršanos pret tiem administratīvā un kriminālprocesuālā kārtībā. "Konservatīvie" arī prasa Kariņam sasaukt koalīcijas ārkārtas sadarbības sanāksmi par šo jautājumu.

Kā informēja Feldmans, Golubevai tiek prasīts skaidrot Iekšlietu ministrijas un tās struktūru rīcību 9. un 10. maijā saistībā ar iespējamiem likumu pārkāpumiem, kas saistīti ar ar militārās agresijas un kara noziegumu simbolu izmantošanu publiskā vietā, Krievijas bruņoto spēku Ukrainā īstenoto kara noziegumu attaisnošanu un slavināšanu un likuma "Par Ukrainā cietušo un bojā gājušo piemiņas dienas noteikšanu" regulējuma neievērošanu.

Savukārt Golubeva "Twitter" norādījusi, ka "tie , kas slavēja agresiju vai lietoja tās simboliku, ir aizturēti. Ieskaitot jaunieti ar Krievijas karogu. Policija aizstāvēja Latvijas pilsoņu tiesības, arī pielietojot spēku, kad nepieciešams". Plašākus komentārus ministre pagaidām nav sniegusi.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu