LM: Ja Krievija neizmaksās pensijas tās pilsoņiem Latvijā, tiem būs jāparedz sociālā palīdzība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja Krievija neizmaksās pensijas Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem, tiem būs jāparedz sociālā palīdzība, šodien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā sacīja Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāra vietniece Diāna Jakaite.

Ierēdne uzsvēra, ka pašlaik nav nekādu indikāciju, ka Krievija varētu pārtraukt pensiju izmaksāšanu Krievijas pilsoņiem Latvijā, bet, ja šāda situācija radīsies, tad, pirmkārt, LM izvērtēs, vai tā nav vienkārša naudas pārskaitīšanas aizkavēšanās, bet, ja tomēr nauda netiks pārskaitīta, tad valsts nodrošinās šo iedzīvotāju sociālo aizsardzību.

"Valstij ir jānodrošina, lai cilvēks varētu nopirkt preces pamatvajadzībām," uzsvēra Jakaite, papildinot, ka Krievijas pensiju saņēmēji Latvijā ir gan Krievijas pilsoņi, gan nepilsoņi. Apmēram 80% no pensiju saņēmējiem ir sievietes. Krievijas likumdošana sievietēm savulaik deva iespēju pensionēties daudz jaunākā vecumā nekā Latvijā.

Nepieciešamības gadījumā LM sniegs priekšlikumus par potenciālo atbalstu, un tā būs Ministru kabineta izšķiršanās, sacīja ministrijas komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš.

Saskaņā ar Krievijas ziņu aģentūras "RIA Novosti" informāciju, Krievija domā ārzemēs dzīvojošajiem krieviem pensijas, kuru izmaksa nav iespējama sankciju dēļ, ieskaitīt Krievijā atvērtos kontos rubļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu