Levits: Karš Ukrainā paātrinās demokrātisko valstu digitālo drošību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Digitalizācija
Digitalizācija Foto: Shutterstock

Karš Ukrainā paātrinās demokrātisko valstu digitālo drošību, paredz Valsts prezidents Egils Levits.

Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane informēja, ka šodien, 11. maijā, darba vizītes laikā Vācijā Levits atklāja Baltijas-Vācijas Digitālo samitu Lībekā, uzsverot digitālās sadarbības lomu, izaicinājumus un potenciālu abu valstu starpā.

Valsts pirmā persona norāda, ka Covid-19 pandēmija iedeva milzīgu paātrinājumu digitalizācijai, karš Ukrainā iedos paātrinājumu nepieciešamībai nostiprināt demokrātisko valstu drošību, jo īpaši digitālo drošību. Levits arī uzsvēra, ka patlaban Latvijai, Vācijai un Eiropas Savienībai kopumā jādomā par drošu digitālās infrastruktūras būvēšanu, lai tehnoloģijas uzticami kalpotu droši kā indivīdiem, tā uzņēmējiem un visai sabiedrībai.

Pēc prezidenta paustā, tam nepieciešami likumdošanas akti un kopīgi standarti, bet tam savukārt nepieciešama arī kopīga izpratne un apziņa, kā arī atbilstošas Eiropas mēroga investīcijas tehnoloģijās.

Tāpat Valsts prezidents norādīja, ka Vācijas, Baltijas un visas Ziemeļeiropas reģionam moderno tehnoloģiju laikmetā ir visas iespējas piedzīvot jaunus Hanzas savienības laikus. Viņš uzsver, ka ar iespējamu Somijas un Zviedrijas pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei paplašināsies gan ģeopolitiskās drošības telpa ap visu Baltijas jūru, gan arī nostiprināsies ekosistēma digitālajai infrastruktūrai, inovācijai un tirgum.

Vācijas-Baltijas Digitālā samita atklāšanas laikā Valsts prezidents arī paziņoja Vācijas-Baltijas Biznesa balvas uzvarētājus - pirmo vietu ieguva "EyeVi Technologies" no Igaunijas, otro vietu - "Atom Mobility" no Latvijas, bet trešo vietu - "GoRamp" no Lietuvas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu