"Latvenergo" noslēdz īstermiņa aizņēmumu līgumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Latvenergo" Pļaviņu hidroelektrostacijā (HES) pa atvērtajām slūžām aizplūst tūkstošiem tonnu Daugavas ūdens.
AS "Latvenergo" Pļaviņu hidroelektrostacijā (HES) pa atvērtajām slūžām aizplūst tūkstošiem tonnu Daugavas ūdens. Foto: Ieva Čīka/LETA

AS "Latvenergo" noslēdzis divus īstermiņa aizņēmumu līgumus jeb "overdrafta līgumus" apgrozāmo līdzekļu finansēšanai un likviditātes vadībai ar divām bankām par kopumā 200 miljoniem eiro, liecina "Latvenergo" paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Līgumi noslēgti ar "OP Corporate Bank" filiāli Latvijā un AS "Swedbank". Abu līgumu vērtība ir 100 miljoni eiro un to termiņš ir līdz diviem gadiem.

"Latvenergo" skaidro, ka īstermiņa aizņēmumu līgumu noslēgšanai tika organizēts iepirkums, kura ietvaros par uzvarētājiem tika atzītas "OP Corporate Bank" un "Swedbank".

"Latvenergo" kapitāla piesaisti veic plānoti un regulāri, savlaicīgi nodrošinot finansējumu gan kapitālieguldījumiem, gan likviditātes vadībai. Kredītreitinga aģentūra "Moody's" ir piešķīrusi "Latvenergo" investīciju pakāpes kredītreitingu "Baa2" līmenī ar stabilu nākotnes perspektīvu.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu